Lappy Pula Buat Masalah


Lappy Pula Buat Masalah | Bila masalah broadband selesai , maka berbunga riang le hati sis . Dah berkira - Kira nak ketuk pintu rumah korang . Tak sabar nak bersembang dengan korang . Rindu gila tau ! Tengok komen korang yang bertingkek - tingkek pun sis Dah Tak boleh tahan . Sis cuma dapat baca je Kat phone . Ada sebahagian blog yang Tak keluar ruang komen Bila dilihat melalui phone . Jadi , Tak boleh le sis nak komen ...meh meh meh .

Lappy Pula Buat Masalah

Petua Merawat Penyakit Angin Dan Sejuk Badan

Petua Merawat Penyakit Angin Dan Sejuk Badan | Pernah tak korang rasa badan tak selesa , rasa sakit sana dan sini . Rasa lenguh anggota badan sana dan sini . Ada masanya pula , korang mudah rasa sejuk walaupun ketika cuaca panas . Kalau kes my kakak lak , bila urut orang , dia akan sendawa je . Pelik ? Tapi benar ! ... Heh heh heh .

Petua Merawat Penyakit Angin Dan Sejuk Badan

Petua Melebatkan Rambut

Petua Melebatkan Rambut | Korang kepala botak ? Kepala botak ni banyak sebab antaranya kerana banyak berfikir dan sebab yang paling kuat adalah keturunan . Arwah abah dan bonda tak ada masalah botak tapi my abang dua orang memang ada . Atas kepala tak ada rambut . Kami istilahkan " Padang golf " ... Heheheee ...


Cara Mudah Bersihkan Buah Pinggang Guna Herba

Cara Mudah Bersihkan Buah Pinggang Guna Herba | Alhamdulillah , setakat INI buah Pinggang sis masih berfungsi dengan baik . Semoga ianya berterusan . Di sini sis nak kongsi kan dengan pembaca yang menghidap sakit buah Pinggang dan terpaksa menjalani hemodelisis ... Erk , klu salah mohon jangan gelak ... Selain merawat guna Cara Moden , boleh juga ikhtiar Cara traditional menggunakan herba .

Cara Mudah Bersihkan Buah Pinggang Guna Herba

Petua Hilangkan Ketuat Dirumah


Petua Hilangkan Ketuat Dirunah| Korang pernah dengar tak ketuat ? Ala , daging tumbuh besar tahu lalat tu . Ketuat ni boleh tumbuh kat mana - mana bahagian tubuh kita . Sis pernah ada ketuat . Tumbuh kat ibu jari . Pastu ada lak lelaki tanya , " apa tu ? " ... Tetiba sis rasa malu lak ... Heh heh heh .


Kelebihan Mengurut Tapak Kaki

Kelebihan Mengurut Tapak Kaki |Baru-baru INI tapak kaki sis rasa sakit . Kaki belah mana , sis pun tak perasan . Nak kata sakit tu macam mana secara tepat , sis tak tau . Rasanya nyeri sikit . Tapi memang tasa tak srlesa lah .

Tapak kaki kita ni kalau sakit , itu bermakna dalam badan kita ada penyakit . Apa yang sis buat , sis urut kaki tu setiap malam . Sementara masuk waktu isyak , sis urutlah tapak kaki tu ikut suka hati . Dah seharian kaki tu bergerak . Kena gak urut bagi lembut sikit ... Heh heh heh .


10 Jenis Ubat Dari Limau Kasturi


10 Jenis Ubat Dari Limau Kasturi | Sis kalau balik kampung atau my kakak balik kampung , limau kasturi adalah buah tangan yang wajib Ada . Sis suka buat air limau dan my kakak akan buat sambal belacan . Sesekali makan dengan Adam boi . Kat kampung sis memang banyak pokok limau kasturi . Tanam sepokok , beranak pinak Kat keliling umah . Buah sepokok Tak habis makan kata War is an Petani . Kalau 3 pokok ? Hah , fikirlah sendiri ... Heh heh heh .


Berpisah Jua Akhirnya


Berpisah Jua Akhirnya | Bukannya aku tak setia , bukan juga aku tak cinta, tapi jodoh kita setakat tu je . Akhirnya jodoh sis dengan dia terpaksa dihentikan . Cukuplah setakat INlI . Walaupun sudah, bersama 6 tahun , perpisahan ITU terpaksa dilalui juga . Terima kasih atas 6 tahun tanpa masalah dan beri perkhidmatan yang memuaskan ... Huhuhuuu ... Sendu tetiba ... Ehhhh ...


Tak Settle Juga


Tak Settle Juga | Cuti awal Muharam tahun ini merupakan cuti panjang di seluruh Malaysia . Kebetulan pula jatuh pada hari gaji . Maka ramailah yang menghabiskan masa dengan anak-anak . Sis lak habiskan masa dengan anak buah je ... Heh heh heh .

Maal Hijrah Dan Macaroni


Maal Hijrah Dan Macaroni | Hari ini , 2 October bersamaan dengan Maal Hijrah di mana berlakunya perpindahan nabi dan umat Islam Dari kota Mekah ke kota Madinah mengikut sejarah . lni bermakna kita sudah memasuki bulan Muharam . Maka bermulalah tahun baru dalam kelender Islam .


Tudung Labuh Instant Shawl Patuh Syariah


Tudung Labuh Instant Shawl Patuh Syariah | Sebelum ini sis ada publish entry tentang Tudung Labuh instant shawl Mika Printed yang cun dengan 5 corak dan warna kan . MD kata dia tahu sapa yang jual . Ya sis yang jual tapi sis bukan stokis ya . Saja nak sibukkan diri sambil jana RM .   Dengan baring pun boleh buat keje . Orang bujang kan . Daripada tenung syiling dan skrin phone , lebih baik buat promosi ... Heh heh heh .


Tudung Labuh Instant Shawl Patuh Syariah

Kongsi Kegembiraan


Kongsi Kegembiraan | Rasanya Dah seminggu kot sis tak kongsi cerita dengan korang . Bukan tak ada idea nak bebel dengan korang cuma sibuk sikit . Sekarang ni sedang cari masa yang sesuai untuk berblog . Memandangkan doPada hari kejadian  spelih jadi arwah ni , malam sis hanya bertemankan phone dan TV je lah ... Huhuhuuu .


Berteka Teki


Berteka Teki | Seronokkah berteka-teki ? Sis suka je mengena anak buah . Tapi hari tu sis yang Tak dapat jawab . Bila dah jawapan salah , mulalah salahkan soalan yang tak lojik katanya . Sebenarnya nak cover line baik punya ... Heh heh heh


Tudung Labuh Double Loop Yang Mesra Solat


Tudung Labuh Double Loop Yang Mesra Solat | Tudung merupakan keperluan wanita Muslim untuk menutup bahagian tertentu dari pandangan bukan mahramnya . Pun begitu , terdapat pelbagai jenis tudung yang terdapat di pasaran antaranya seperti shawl , bawal , tudung sarung, khimar, instant shawl dan sebagainya . Semua itu dipakai mengikut kehendak masing - masing . Malah pengeluar tudung berlumba-lumba mempelbagaikan fesyen tudung demi mendapat untung berlipat ganda .

Tudung Labuh Double Loop Yang Mesra Solat

ZARAYA PREMIUM

Buat Sendiri Di Rumah : Rawat Sakit Lutut Cara Tradisional



Buat Sendiri Di Rumah : Rawat Sakit Lutut Cara Tradisional | Kaki sangat penting bukan sahaja kepada manusia malah juga binatang . Itu budak tadika pun tahu kan . Kalau kaki sakit , terutama lutut , memang susah lah kita nak buat aktiviti semasa . Pilihan yang ada , guna kerusi roda . Itupun masih banak juga halangannya . 


Buat Sendiri Di Rumah : Rawat Sakit Lutut Cara Tradisional

Menu Bujang Yang Paling Mudah


Menu Bujang Yang Paling Mudah | Sejak internet kejap on dan kejap off , di hujung minggu sis lebih selesa menggunakan phone untuk update entry . Malangnya , bila entry sudah publish , entry itu tidak keluar dalam bloglist korang . Sis pun tak tahu kenapa . Jadinya , korang akan pergi ke entry lama sis bila blogwalking . Alternatif yang ada , sis publishkan entry baru dari phone ke Google + . Jadinya , siapa yang blogwalking guna Google + sahaja yang akan baca entry baru sis ... huhuhuuu .


Menu Bujang Yang Paling Mudah

Hari Malaysia

Hari Malaysia | Jumaat , 16 September adalah hari Malaysia . Ini bermakna hari INI adalah hari penutup sambutan kemerdekaan . Tahun ni berbeza Dari tahun-tahun sebelumnya bila tak ada bunyi letupan mercun yang meriah . Ambank pun tak sudi taja mercun lagi di dataran Merdeka . Itu tandanya ekonomi makin meruncing . Masing-masing nak berjimat ... Huhuhuuu ...


Resepi Mudah Apam Cheese Sukatan Cawan


Resepi Mudah Apam Cheese Sukatan Cawan | Ramai antara kita terutama anak-anak sangat sukakan cheese . Makan sandwich bubuh cheese , makan kek cheese , maan pizza sebab ada banyak cheese dan banyak lagi . Antara semua itu , sis lebih suka makan kek keju sebab rasanya manis . Kalau yang lain tu , makan sikit oklah api kalau dah banyak , jadi loya lak tekak ... huhuhuuu .


Resepi Mudah Apam Cheese Sukatan Cawan


RESEPI ROTI NAN CHESE



RESEPI ROTI NAN CHESE | Korang pernah tak buat roti nan . Roti nan ni roti orang India kot . Tapi kalau tengok pada kegebuan tu , lebih kurang sama dengan apam yang selalu arwah bonda sis buat untuk berbuka puasa di bulan ramadhan . Selalunya apam tu dimakan bersama sambal kacang . Memang sedap !


RESEPI ROTI NAN CHESE

Ku Sangka Manis Rupanya Masin


Ku Sangka Manis Rupanya Masin | Korang Kalau sambut raya haji Ada buat biskut Dan kek tak ? Kalau sis selalunya buat lah sebab raya juga kan . Cuma biskut tu tak le semeriah raya haji . Dapat buat sejenis biskut pun dah ok kan . Itu pun dah warning Kat anak buah , esok baru boleh makan . Kalau tidak , habis bakar terus licin mereka ngap ... Heh heh heh ...


Salam Aidil Adha


Salam Aidil Adha | Pada hari INI sudah tentu ramai antara korang sudah bersama keluarga di kampung halaman . Kepada yang mahu melakukan ibadah korban , tentu berdebar menunggu penyembelihan dilakukan . Pastikan lembu tu ditambat kuat ya . Kang tak memasal kena kejar lembu untuk korban lak ... Heh heh heh .


Cara Mudah Buat Kek Pisang Sukatan Cawan


Cara Mudah Buat Kek Pisang Sukatan Cawan | Kalau korang dah biasa buat kek , korang tau apa perkara asas yang korang perlu buat . Sudah tentulah telor mesti kembang dan gebus . Itulah kuncinya kek korang jadi naik cantik dan teksturnya lembut . Itu tips yang sis dapat bagi sebagai seorang yang suka buat kek di dapur sendiri tanpa pergi mana-mana kelas pun . Dengan lain ayat , bukan profesional ya ... heh heh heh .


Cara Mudah Buat Kek Pisang Sukatan Cawan


Resepi Daging Masak Sambal Serai



Resepi Daging Masak Sambal Serai | Sekarang ini , mungkin sudah ramai yang berada di kampung halaman . Tentu seronok anak-anak korang dapat berjumpa dengan sepupu-sepupu mereka . Bermain berkejaran . Inilah kelebihannya bila Har Raya Haji jatuh pada musim cuti sekolah . Korang lak , mesti sedang bersembang dengan adik beradik tak ingat dunia kan . 



 Resepi Daging Masak Sambal Serai


Resepi Mudah Daging Goreng Kunyit Kelantan Style



Resepi Mudah Daging Goreng Kunyit Kelantan Style | Pada ketika ini tentunya ramai antara korang yang sudah pulang ke kampung atau mungkin juga masih dalam perjalanan . Maklumlah Raya Haji akan disambut pada hari Isnin nanti apatah lagi ketika dalam cuti persekolahan . Semoga perjalanan korang dipermudahkan dan sampai ke destinasi dengan selamat .


Resepi Mudah Daging Goreng Kunyit Kelantan Style


Pizza Al-Mizan Citarasa Malaysia


Pizza Al-Mizan Citarasa Malaysia | Sejak kebelakangan ini , sis terperasan lak , apa yang my anak buah si najwa teringin , tetiba je man in the house beli . Dah macam mereka ni ada gerak hati yang sama lak. Teringin nak makan durian , tetiba si abahnya beli durian . Teringin nak makan pizza , pun tetiba abahnya beli pizza ke memang si abahnya dengar apa yang si kakak cakap ... Meh meh meh .


Pizza Al-Mizan Citarasa Malaysia


10 Buah Restoran Sedap Di Langkawi



10 Buah Restoran Sedap Di Langkawi  | Langkawi merupakan salah satu destinasi pelancongan yang terkenal bukan sahaja di Malaysia malah di peta dunia juga . Pantainya yang indah , peninggalan kesan sejarah , pulau yang memiliki tasik yang jernih , taman tema yang memikat , kereta kabel yang boleh membawa anda melihat keindahan alam di puncak gunung , akuarium besar yang penuh dengan pelbagai spesis ikan adalah merupakan antara daya tarikan yang dapat  memikat pelancong datang ke Langkawi

10 Buah Restoran Sedap Di Langkawi


Resepi Mudah Daging Dendeng Minang



Resepi Mudah Daging Dendeng Minang | Raya Haji atau pun disebut juga Aidil Adha bakal disambut pada hari Isnin 12 September minggu hadapan . Pada yang akan buat korban , semoga semuanya dipermudahkan .


Resepi Mudah Daging Dendeng Minang


Bila Peperiksaan Menjelang


Bila Peperiksaan Menjelang | Hari ini , para pelajar UPSR seluruh Malaysia sedang menjalani peperiksaan . My anak buah Nabila adalah diantaranya . Dari semalam lagi my kakak dah tanya alat keperluan peperiksaannya sudah disediakan ke belum . Malam tadi , dah pesan tidur awal tapi pukul sebelas masih turun naik tangga anak dara tu . 

Bila Peperiksaan Menjelang

10 Ganjaran Kepada Sahabat Yang Boleh Buat Mereka Senyum


10 Ganjaran Kepada Sahabat Yang Boleh Buat Mereka Senyum | Dalam kehidupan , kita memang tidak mampu untuk hidup keseorangan . Sama ada kita perlu bergantung kepada ibu bapa , adik beradik juga punya hubungan baik dengan saudara mara dan orang keliling , ianya akan membuat hidup kita lebih ceria dan bermakna . Kalau korang rasa , hidup seorang tu lebih menyeronokkan sebab ada teman seperti gadget , tv , boleh travel tanpa pedulikan orang lain , maka nanti bila korang berada di situasi yang sukar , korang ena melaluinya sendirina juga ... boleh gitu ?


10 Jenis Gajaran Kepada Sahabat Yang Boleh Buat Mereka Senyum


Makan Semurah RM3 Di Cempaka Food Court PKNS Bangi


Makan Semurah RM3 Di Cempaka Food Court PKNS Bangi |  Awal Januari lepas , sebelum persekolahan bermula , macam biasa , bila kebosanan melanda my anak buah yang dah bercuti panjang ni , kebetulan pula mamanya sudah gaji , maka adalah yang cadangkan pergi jalan-jalan cari pasal . 


Makan Semurah RM3 Di Cempaka Foodcourt PKNS Bangi

Tragedi Buah Durian


Tragedi Buah Durian | My anak buah bila nampak gerai durian di tepi jalan , mesti merengek kat mamanya nak makan durian . My kakak sengih je . Kali ini memang tak ada rezeki sebab kat kampung tak musim durian . Alhamdulillah , pukul 11 malam tadi dapat ler makan durian bila man in the house bawa balik selonggok durian ... Heh heh heh .


Tragedi Buah Durian


9 Perkara Yang Kita Lakukan Boleh Menyakitkan Badan


9 Perkara Yang Kita Lakukan Boleh Menyakitkan Badan | Hari ni dah masuk kerja semula . Maklumlah cuti hanya satu hari sahaja . Maka kemalasan pun melanda . Korang buat apa semalam ? Warga di rumah ini sibuk mengemas bilik ( my anak buah ler ) . My kakak beli kabinet yang kena pasang sendiri . Jadinya , satu hari dok kentang kentung lah bunyinya . My anak buah merungut keletihan . Sis lak letih mata tengok baju yang berlonggok dalam bakul tak bersidai . Oleh kerana sis seorang yang rajin sidai baju , moh le ambil kontrak ya ... heh heh heh .

9 Perkara Yang Kita Lakukan Boleh Menyakitkan Badan


Sambut Merdeka


Sambut Merdeka | Hari INI kita sambut hari kemerdekaan yang ke 59 . My jiran , setiap tahun akan kibarkan bendera bila masuk bulan Ogos setiap tahun . Sungguh mereka INI sangat berjiwa patriotik walaupun berbangsa India . Jirannya yang Melayu ni , selamber je tak Beli bendera . Apatah lagi nak memasangnya ... Heh heh heh ...

Sambut Merdeka

Takoyaki


Takoyaki | Sudah berminggu juga sis simpan resepi takoyaki selepas jumpa di Facebook Tapi belum sempat mencuba . Beberapa tahun dulu sis pernah Cuba takoyaki guna kobis selepas menonton program masakan jepun . Masa tu sis guna acuan bahulu / kuih cara . fizikalnya jadi Tapi rasanya , tak tau lah sebab sis buat macam cekodok/jemput-jemput ... Heh heh heh .

Takoyaki

Murah Giler Katanya


Murah Giler Katanya | Sis ni kalau menyopping memang memilih giant lah berbanding AEON . Maklumlah Kat tempat sis ni kedua-duanya Ada Tapi harga beza . Nak jimat, giantlàh jadi pilihan . Pergi juga AEON untuk bayar bill sambil cuci mata . Kalau time sales , selalunya ter rembat lah ... Heh heh heh ...

Murah Giler Katanya

Resepi Ayam Masak Butter Milk Yang Lemak Berkrim



Resepi Ayam Masak Butter Milk Yang Lemak Berkrim | Entry ringkas hari ini adalah perkongsian resepi . Korang nak masak apa esok , tak yang pening kepala . Kan anak-anak korang memang suka ayam . Jom cuba masak resepi ayam Masak BUTTER MILK CHICKEN sedap lemak berkrim di sukai ramai di hujung minggu . Kalau anak buah sis , apa saja jenis masakan ayam , memang licin ! ... heh heh heh .


Resepi Ayam Masak Butter Milk Yang Lemak Berkrim

Kecoh Nampak Hantu


Kecoh Nampak Hantu | Malam semalam , lebih kurang pukul 9 malam . Sis keluar bilik Dan join my kakak di ruang tamu . Terus je kecoh mulut my kakak bila nampak bomba di rumah jiran . Ada ular lagi ke? Man in the house yang cool hadap phonenya menyampuk . Ada sarang tabuan / lebah atas pokok katanya . WhatsApp jiran ler tu . Tak tau ler tabuan apa . Sebelum ini Ada juga lebah pada pokok pisang depan umah . Belum sempat ambil tindakan sudah menghilangkan diri ... Alhamdulillah .

Kecoh Nampak Hantu

Dominos Pizza Offer Harga Hingga 50%


Dominos Pizza Offer Harga Hingga 50% | Piza merupakan makanan segera ciptaan negara barat yang telah menjadi kegilaan oran kita termasuk anak buah sis . Anak buah sis ni tersuka dengan pizza cuma sebab adanya keju yang meleleh di atas pizza tu . Kalau pi mengukur mall di luar tu bersama mereka ni , memang booolat mato bila nampak pizza dan KFC . Dan selalunya my kakak akan beri seribu satu alasan supaya tak beli pizza . Maklumlah , dah boleh buat sendiri di rumah . Lagi puas makan !

kredit mr google


Bila Momentum Hilang


Bila Momentum Hilang | My anak buah ni suka gila dengan brownies . Mereka sanggup Beli brownies saiz cupcake dengan harga RM3.5 , pastu bawa balik makan kongsi 6 beradik . Walaupun si qistina sesi petang , sanggup mereka simpankan sikit . Bila sis suruh pilih antara donat bersalut coklat dengan Brownies di bakery , brownies juga yang diambilnya ...


Bila Momentum Hilang

Alahai Sarung Tangan


Alahai Sarung Tangan | Selalunya bila sis tonton drama Korea , kaum wanitanya akan memakai sarung tangan bila buat kerja terutamanya bila cuci pinggan . Kalau zaman dulu , sarung tangan digunakan untuk lindungi tangan dari tercedera tapi wanita zaman sekarang, alasan yang paling tak menahan adalah takut tangan jadi kasar ... Heh heh heh .

Alahai Sarung Tangan

Kejap On Kejap Off


Kejap On Kejap Off | Tajuk dah macam biskut , Kejap Ada Kejap tak Ada . Tapi INI bukan kisah biskut . INI kisah yang menggeramkan seluruh jiwa raga . Terseksa tau tapi kena hadam juga . Lagipun ada pilihan . Cuma belum buat tindakan . Saja nak bagi sebulan lagi . Tengok macam mana . Ada perubahan ke idak .

Kejap On Kejap Off

Resepi Kimchi Asli Katanya



Resepi Kimchi Asli Katanya| Kimchi bukan lagi hidangan baru bagi pecinta channel Korea macam sis ni . Sebab setiap kali mereka makan mesti ada Kimchi , lama - lama sis jadi ' kemelecer ' dengan Kimchi . Dah banyak kali juga cuba buat tapi sis sentiasa derhaka pada resepi asalnya . Maklumlah , sis ni bukannya faham bahasa Korea . Cuma harapkan subtitle je bila nak faham bahan Kimchi tu ... heh heh heh .

Resepi Kimchi Asli Katanya

Sajak-sajak Kenangan - PI


Sajak-sajak Kenangan-PI | Kebolehan menulis sajak / puisi merupakan satu bakat yang dianugerahkan kepada seseorang. Pun begitu , menulis ini perlu disertakan dengan minat . Tanpa minat dalam penulisan ibarat mensia-siakan Ibakat yang ada . Apatah lagi jika minat dan bakat itu boleh mendatangkan pendapatan .


Sajak-sajak Kenangan-PI

Jangan Rasa Macam Ni Selepas Balik Dari Kampung !


Jangan Rasa Macam Ni Selepas Balik Dari Kampung ! | Raya Syawal baru sahaja selesai minggu lepas . Pun begitu , rasanya masah rampai yang belum habis kongsikan cerita raya di blog . Malah ada juga yang masih terbayang-bayang keseronokan berkumpul bersama ahli keluarga di kampung . Tak cukup dengan itu , terkenang juga keresonokkan bila berjumpa saudara mara .


Jangan Rasa Macam Ni Selepas Balik Dari Kampung !


Carah Mudah Turunkan Berat Badan 5kg Sebulan Tanpa Berlapar



Carah Mudah Turunkan Berat Badan 5kg Sebulan Tanpa Berlapar | Ramai orang gemok atau yang mengalami obesiti di luar sana berhajat untuk menurunkan berat badan . Bukan sekadar tujuan untuk cantik , turunkan berat badan ini juga adalah untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik . Tak ada sesiapa yang mahu mendapat pelbagai penyakit pada usia seawal 40-an kan . 

Carah Mudah Turunkan Berat Badan 5kg Sebulan Tanpa Berlapar

Adakah Korang Wanita Besi ?


Adakah Korang Wanita Besi ? | Apa yang dimaksudkan wanita besi ? Adakah mereka mempunyai urat dan otot besi , ada kekuatan seberat besi atau badan mereka ada besi ? Haaah , ketawalah . Taulah soalan tu soalan budak sekolah . Saja je nak tanya korang . Tapi kalau korang jawap pun bukannya sis dengar kan .

Adakah Korang Wanita Besi ?


Kesalahan Yang Korang Selau Buat Bila Cuci Baju


Kesalahan Yang Korang Selau Buat Bila Cuci Baju | Mencuci baju di zaman sekarang ni mudah saja sebab dah ada mesin basuh baju . Cuma perlu ambil saja baju kotor yang berlonggok , sumbat dalam mesin basuh , masukkan sabun , tekan on . Tahulah mesin tu buat kerja . Senang kan . Kalau masih malas cuci baju juga , baik ko tak yah pakai baju ... heh heh heh .


Kesalahan Yang Korang Selau Buat Bila Cuci Baju


Resepi Mudah Agar-agar Milo Sukatan Cawan


Resepi Mudah Agar-agar Milo Sukatan Cawan | Sis sebenarnya tak pernah cuba buat agar-agar . Selalunya sis buat dadih guna dalam paket segera je . Ikut sukatan yang diberi , memang menjadi . Tapi kalau nak buat agar-agar guna agar-agar tali , memang tak pernah . Bimbang terkeras dan terlembek pula . Tapi makan , memang lajulah ... heh heh heh .


Resepi Mudah Agar-agar Milo Sukatan Cawan

Resepi Mudah Ayam Panggang Rosemary


Resepi Mudah Ayam Panggang Rosemary | Bulan depan adalah Raya Haji . Baru habis raya puasa dah fikir raya haji lak ya ... heheheee . Bukannya apa , pada sesiapa yang berhajat nak buat korban , inilah masa yang sesuai nak cari lembu kan . Maklumlah , lembu ni selalunya laku macam goreng pisang panas bila nak raya haji .

Resepi Mudah Ayam Panggang Rosemary

Virus Ke Ujian


Virus Ke Ujian | Sudah seminggu my anak buah bersilih ganti ponteng sekolah / cuti mengejut sebab tak sihat . My kakak pun sama tapi tetap kerja . Cuma sis Dan man in the house je sihat ... Alhamdulillah .

Virus Ke Ujian