KFC


Assalamualaikum ...

KFC | Alkisahnya , den ada menang satu kontest sebelum puasa hari tu , Jadi den niat nak belanja my anak buah pada bulan puasa . Maka den duruh mereka pilih antara ayam penyet , ayam percik dan KFC . Laju jer mereka minta KFC . Sebenarnya banyak lagi giveaway yang den sertai , den menjadi salah seorang pemenangnya . Alhamdulillah .

KFC


KFC


Selepas shopping raya kat Bangi Gateaway dan Giant , den ajak my kakak pergi KFC . Oleh kerana dah tak larat nak melayan kerenah bebudak ni , My kakak decide beli saja dan berbuka di rumah . Pada masa kejadian , den suruh je my kakak dan bebudak pergi beli sebab si baby ainul tidur kat riba den .

Setelah beberapa minit tunggu , si Hanani berlari masuk keta . Den tanya :

" Kenapa ko lari ke sini ? "

" Tak tahan bau la mak usu . "

" hahahaa ... meleleh la air liur tu . "

" ambik perasa apa ? "

" KFC rasa kicap lah mak usu yang ada iklan kat tv tu . "

Memang kuat betul pengaruh iklan pada bebudak kan ? Ikut je lah tekak mereka dah katanya nak belanja .

Tak lama lepas tu my kakak muncul . Baru masuk keta je dah merungut :

" aku ambik family kombo . Dulu dengan harga yang sama dapat 20 ketul . Lepas GST cuma 15 ketul je ! "

Dah warga dalam umah ada 9 orang , haruslah beli yang banyak kan . Tapi redha je lah dengan GST tu kan walaupun harga ayam tak naik . Banyak lah juga 15 ketul tu .


KFC


Puas gak lah mereka melenjan berbuka dengan KFC tu . Ok gak KFC perasa kicap ni . Yang paling best ada rasa pedas . Den pun makan berketul - ketul . Sampai lah sahur masih menghadap lagi .


KFC


Gift Set Sudu KFC


Dua hari lepas tu , den nampak my anak buah makan guna sudu yang tak pernah den nampak kewujudannya . Den tanyalah :

" mana dapat sudu tu ? "

" hadiah KFC tu lah . Bebudak ni yang jumpa dalam plastik . Aku pun tak perasan . "

My kakak menjawab sambil mengunyah ... Apalagi , den pun ambil dan belek . Cantik gak gift set sudu KFC tu . Stainless steel yang agak tebal . Terus je den cakap kat anak buah :

" mak usu ambik ya . "

Den ni memang suka simpan gift macam ni . Dulu kan den suka kumpul gelas free dari sanquick sebab designnya yang unik tapi gelas tu banyak yang pecah . Daam simpanan den cuma tinggal satu je . Sekarang ni sanquick macam dah tak ada buat lagi gift bila bulan ramadhan rasanya .


KFC


Den tak tahulah sekarang ni masih ada lagi gift set sudu KFC tu ke tidak  . Kalau korang berkenan , serbu je lah KFC tu ya .





21 comments:

  1. Belum try lagi KFC perasa kicap. Tapi kalau Vee dah kato sodap, den pon nak coba....

    ReplyDelete
  2. akak cuba sekali je kfc kicap ni,..mcm tak kena dgn anak tekak..kena hot & spicy jgk..hehe

    ReplyDelete
  3. wah tahniah bestnya menang. Sudu candy crush tu . KFC memang tengah promo set tu.

    ReplyDelete
  4. SEDAPNYA BERKENDURI KFC SEKELUARGA YA...SESEKALI SUKA JUGA MKN KFC NI...TULAH CARA KFC MENYERAP GST..HARGA XNAIK KUANTITI SEPATUTNYA BERKURANGAN TERMASUK NILAINYA JUGA KOT..

    ReplyDelete
  5. kena beli set combo ka baru dapat? maka jawabnya kena belanja jiran sebelah baru leh dapat tu..hehe

    ReplyDelete
  6. lapar pulak tengok gambar kfc ni...bau kfc memang mengoda jiwa raga..huhu

    ReplyDelete
  7. hehehhe...sama laaa...sy pun suka kumpul free gift bila beli barang....

    ReplyDelete
  8. kalau bulan puasa, memang tak tahan bau KFC ni

    ReplyDelete
  9. sebenarnya kepsi la makan paling sdp.. lalu je dpn kepsi konpom tertarik..

    ReplyDelete
  10. memang sedap ayam kicap meletup tu kan ... tapi beli yg set aje ituhari, tak dapat la sudu cute candy crush tu

    ReplyDelete
  11. alahai cutenya.
    ada lagi tak
    belumerasa lagi ayam kfc kicap ni

    ReplyDelete
  12. wahh bestlahh..hehe..tahniahh menang...

    owhh mcm tu rupenye... dia kurangkan jumlah ayam...ceyhh... selama ni tatau yg combo tu ad brape...hahah slalu org lain yg beli

    ReplyDelete
  13. untunglar bayar GST dapat sudu set free gituuu., hehe2

    ReplyDelete
  14. Sedapnya kfc. Tahniah menang ga kan.. Hehe

    Ade free gift ye skang, dah lamae tk makn kfc.. Wawa suka beli satu2 banyak skit.. Blh mkn lbh.. Hehe

    ReplyDelete
  15. Jemput join segemen wawa ye..😊

    http://vitaminwawa.blogspot.com/2015/08/saya-nak-masuk-bloglist-vitamin-wawa.html?m=1

    ReplyDelete
  16. assalam,, saya suka kumpul mainan kete yang kecil comel tu je hihihi,, cantik kan sudu kfc tu,,

    ReplyDelete
  17. Ramai kata tak sedap ayam kicap ni sebab manis tapi rupanya ada pedas-pedas juga yerk. Saya sampai lah ni tak pernah cuba sebab bulan puasa memang tak berapa terliur nak makan KFC. Tak tahulah ada lagi ke tidak promosi ni. Bab sudu & garfu Candy Crush tu bila tengok iklan teruja juga tapi kalau nak beli KFC sebab nak dapatkan set sudu & garfu ni, haruslah kena bahan dengan HD nanti. Hihihi!

    ReplyDelete
  18. Da x de lg nk jg rembat tp masalahnya jarang mkn kepsi ;)

    ReplyDelete
  19. skarang ada KFC rasa masak merah pulak.. hehe macam2.. yang kicap pun x pernah rasa lagi..

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...