Tips Mudah Turunkan Kolesterol


Tips Mudah Turunkan Kolesterol  | Kolesterol ni perkataan yang mudah adalah lemak . Semua orang boleh fham kalau kita sebut lemak dalam badan . Kolesterol dalam badan ni kalau dibiarkan lama bertepek dan bertingkek - tingkek akan jadi lemak tepu . Lemak tepu ni pula sangat degil nak terbakar walaupun korang berjogging 30 km sehari ... amik kau ... heh heh heh .

Tips Mudah Turunkan Kolesterol


Berjogging Buang Toksin


Berjogging Buang Toksin | Orang zaman sekarang kebanyakannya takut berpeluh . Ini kes nak jaga badan jangan berbau . Selain itu banyak dok dalam air-cond jadikan badan kita tak berpeluh walaupun banyak bergerak . Bila tak ada air-cond , merungut panas walaupun kepanasan itu mengeluarkan peluh dan seterusnya toksin yang berkumpul dalam badan . Sis teringat kata- kata my lecturer bahasa arab ketika kelas kami tetiba tak ada air-con , " panas sikit je tu , api neraka lagi panas " ... tak memasal semua terkena ... heh heh heh .

Berjogging Buang Toksin


Alert Tanda-tanda Kanser

Alert Tanda-tanda Kanser | Malam tadi , rancang nak up entery . Tapi sebab belum jumpa idea , sis buat blogwalking dulu . Ketika tiba di blog Scdha Sein (ss) sis terhenti seketika . Sebak dan air mata mengalir laju . Bondanya telah pergi meninggalkan dunia kerana kanser colon yang hanya diketahui bila dibawa ke hospital dalam keadaan yang sudah parah . Boleh baca diblognya tentang rentetan perjalanan arwah bondanya .  Sebenarnya sis dah dapat berkhabaran itu melalui instagram . Dari awal arwah bondanya warded sampailah ke akhirnya tapi tidak secara detail . Semoga SS tabah melaluinya ...

Alert Tanda-tanda Kanser


Inilah Masanya


Inilah Masanya | Pada Disember lepas , banyak masalah datang . Selesai satu , datang satu . Cash in hands pun makin menyusut . Dalam pada berkira-kira nak settle kan masalah ni , rezeki masuk dalam akaun bertubi-tubi . Tapi bukan percuma ya . Dalam pada RM yang dah tak berapa ada tu , sis belanja anak buah makan . Ko ambik je nak apa ko nak . Imbalannya , sales masuk berdedai-dedai ... maka betullah , SEDEKAH ITU MENJEMPUT REZEKI . cubalah ... Pada ketika itulah , sis rasa macam RM yang sis ada tak luak pun walaupun dah banyak ' melayan ' tekak anak buah . Nasib baik ada anak buah kan ... heh heh heh .

Inilah Masanya


Untuk Pertama Kalinya


Untuk Pertama Kalinya | Setiap perkara yang kita mahu lakukan , mesti ada pertama kali . Dari kecil sampai besar mesti ada pertama kali . Walaupun sudah beruban , tetap ada pertama kali . Kan dalam hidup ni banyak benda kita nak buat dan banyak benda baru yang kita akan jumpa walaupun dah bongkok tiga , betul tak ?

Untuk Pertama Kalinya