Tahun 2017 Yang Tragis


Tahun 2017 Yang Tragis | Alhamdulillah , masih dipanjangkan usia untuk menikmati tahun 2018 . Tahun ong kata orang cina . Maka ramailah orang cina yang berkahwin tahun kot. Juga tahun untuk lihat tampuk kekuasaan bertukar tangan ataupun tidak . Tahun yang rasanya lebih banyak rugutan, cabaran, diet, berjimat, menyimpan, penganggur, gaji ciput, barang mahal, minyak turun naik tapi korang janganlah naik minyak lak ya . Yang lain tu , korang sambung sendiri ya ... meh meh meh .

2017 yang dah berlalu, ada banyak cerita yang menjadi sejarah . Bagi MakChu, alhamdulillah, semuanya berjalan dengan baik . Baik sebab makChu sangat berhati-hati dengan aura negatif yang cuba menempel . Kalau rasa boleh jadikan MakChu down , awal-awal lagi makChu dah pi elak . Contoh paling mudah , bila ada friend faceebok yang drop komen mempelekehkan usaha MakChu, MakChu akan unfriend. Kalau rasa teruk sangat , MakChu block jer ... kejam ke kejam ? Heh heh heh .

Tahun 2017 Yang Tragis

Plan belajar ilmu free kos marketing untuk sales online , berjalan dengan baik . Kalau boleh semua peluang depan mata MakChu nak rembat tau . Tapi MakChu ambil jer mana yang mampu dan tak mebebankan . Alhamdulillah . Nak kata banyak tu, idok juga. Tapi bolehlah membantu sales online . Cuma kena pandai adjust masa . Pada banyak ketika , hanyut juga tapi bukan karam terus dilautan sepi tau ... heh heh heh .

Tragisnya , kesibukan itu buat MakChu sungguh dah tinggalkan blog untuk setahun . Rindu nak baca cerita korang , memang sangat-sangat sedih sebenarnya . Bila tengok korang kat insta , rasa teringin juga nak terjah blog korang tapi masih jadi angan-angan jer . Hope bila terjah blog korang nanti, makCu tak terselongkar entry korang ... meh meh meh .

Blog makChu pun dah berhabuk gila sampaikan background pun dah expired ... wakakakaaaa . Tak memasal kan kena cari template baru dan paksa diri mengedit . Ntah bila nak selesai agaknya . Masalahnya, makChu banyak lupa macam mana nak buat . Pastu terpaksa recall satu persatu . Hadoiii laaa... Lagi bencana bila hanya dua blog jer yang makChu ingat paswordnya ... ni memang dah habis bijak. Mungkin ada blog yang terpaksa di letgo ... huhuhuuuu .

2018, MakChu dah set nak balik semula ke blog . Maknanya bertambahlah le kerja tapi MakChu akan jadikan sebagai keseronokan bukan bebanan . Eh, baca blog korang bleh hilang stress tau ... errr sejak bila makChu ada stresss ... heheheheee . Sebab pada kebanyakan masa MakChu lebih banyak ketawa. Korang kan suka buat lawak ... keh keh keh .

Rasanya dah cukup kot gali ilmu facebook branding . Hajat tahun ni nak stop tapi nampak lak ilmu lain berlegar-legar didepan mata . Mungkin akan dipertimbangkan juga nanti ... heh heh heh. Ilmu yang beri manfaat ni rugi kalau dilepaskan sedangkan kita boleh sedut banyak-banyak .

Hope MakChu boleh istiqamah dan ada banyak masa untuk menulis diblog. Berkongsi kisah kisah menarik dan lucu sepanjang 2017 dengan korang. Kalau korang tak sudi baca pun , makChu cerita juga . Buat kenangan beb ! ... heh heh heh



Selamat Tahun Baru Sahabat ...






0 Sila komen:

Post a comment

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...