6 Cara Luar Biasa ‘SuperMom’ Urus Anak Di Waktu Pagi


6 Cara Luar Biasa ‘SuperMom’ Urus Anak Di Waktu Pagi | " SuperMom"  adalah istilah untuk ibu yang bekerja dan pada masa yang sama perlu uruskan keperluan anak-anak . Dalam waktu yang singkat dan padat , mereka perlu bijak mengurus masa supaya semua urusan dapat dilakukan dengan lancar .

6 Cara Luar Biasa ‘SuperMom’ Urus Anak Di Waktu Pagi

6 Cara Luar Biasa ‘SuperMom’ Urus Anak Di Waktu Pagi


Kalau ada antara korang yang masih tak dapat nak urus hal anak-anak dan juga rumahtangga dengan cekap sebagai ibu berkerjaya , kat bawah ni ada 6 Cara Luar Biasa ‘SuperMom’ Urus Anak Di Waktu Pagi yang boleh korang jadikan panduan .

1- Buat jadual menu selama seminggu

2- Semua keperluan anak disediakan sebelum tidur

3- Bawa alat make up ke dapur

4- Breakfast yang simple tapi membuka selera

5- Ataupun , sediakan saja secawan milo

6- Suami kenalah tolong

Mesti korang pelik , apa pasal tetiba ada secawan milo kat situ . Milo adalah sarapan yang paling senang dan dapat alas perut di pagi hari . Boleh juga celukan sekeping dua roti dan biskut di dalam secawan milo .

Boleh juga korang bagi je semangkuk bijirin dengan susu untuk sarapan pada anak -anak . Tapi bab nombor 6 tu yang paling win ! Agak-agak lah , suami korang ada tolong tak ? ... heh heh heh 




10 Sila komen:

  1. KESIBUKAN SUPERMOM DI PAGI HARI XKALAUT SGT JIKALAU SALING KERJASAMA ANTARA FAMILI...ANAK2 DGR CKP EMAK N SUAMI EMAK SENTIASA BANTU APA YG PERLU...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya si ibu je yg dok dapur pepagi PI ... huhuhuuu

      Delete
  2. Betul tu, milo memang mengenyangkan kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sarapan yg palng mudah dan cepat zumal ...

      Delete
  3. yang paling best suami kena tolong tu...ehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betullah lah kan ... utglah klu suami rajin tolong .

      Delete
  4. Satu yg my mom tak kan buat waktu pagi... Ikat tali kasut.... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh dok belah umah sis , blh sis tlg ikatkan tali kasut setiap pagi ... hehehee

      Delete
  5. Hehhehe suami yg memahami sure tolong punya... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bertauhlah sape dpt suami mcm tu nora ...

      Delete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...