Steamboat Di Restoran Island BBQ Steamboat



Minggu lepas pi jalan - jalan  makan steamboat .
Restoran Island BBQ Steamboat 
kat Kampung Melayu Subang 
nih memang dah terkenal .



Restoran Island BBQ Steamboat





Tempahan


Sebab tu la kalau nak pi makan kat situ 
kena la tempah seminggu lebih awal u olls .
Jadi bila kita sampai kat situ , 
tak yah la tunggu lama untuk park keta dan tunggu meja kosong .
Sebab dah ada orang tunggu kita ...


Restoran Island BBQ Steamboat


Sesiapa yang nak wat tempahan di  
Restoran Island BBQ Steamboat  , 
boleh la amil no telepon 
012 - 6800041
Nak wat ghatering ker birthday party ker
 ... suka hati u olls lah .



Restoran Island BBQ Steamboat

 Restoran Island BBQ Steamboat


Sampai saja di  Restoran Island BBQ Steamboat 
meja full .
Cam ni lah ramainya orang .
Kena lak datang situ time orang gomen dah gaji .
Dok jap tunggu meja kosong 
sambil perhati orang yang sesak dan mundar mandir .
Senyum kejap den bila nampak pompuan2 yang ada kat sini 
pandai berfashion .
Macam - macam fashion ada !


Restoran Island BBQ Steamboat

Tetiba lak bunyi makhluk nih lalu .
memang rendah you .
Dah macam orang jakun lak den nih .
Ader den kisah ...
Ikut suka - suka den jer kan ... heheheee


Steamboat Di Restoran Island BBQ Steamboat

Banyak bahan steamboat yang korang boleh pilih di
Restoran Island BBQ Steamboat .
Rambang mata vee nak memilih bahan steamboat 
tapi perut kecil je .
Selain itu , sup yang disediakan ada dua jenis
iaitu sup biasa dan juga sup tom yam .
Pencuci mulut berbentuk ais krim , diberi percuma .


Restoran Island BBQ Steamboat

Bahan - bahan Steamboat


Antara bahan - bahan yang disediakan ,
korang boleh je tengok kat gambar di atas dan di bawah .
Selain cendawan , sayuran dan mee , ada juga sos ,
telur , cili jeruk , limau dan cili padi .


Restoran Island BBQ Steamboat


Daging , ayam  dan seafood yang disediakan . 
Ayam dan daging ada pelbagai rasa / rempah , 
dan tiada perasa .

Majlis harijadi


Sedang elok memilih bahan - bahan nih , 
dengar pulak dendangan lagu selamat hari jadi .
Lagi meriah bila sekumpulan lelaki yang ada kat barisan meja yang panjang , mungkin ghatering , menyanyikan sama lagu tuh . 
Tak dapat doh nak snap .


Restoran Island BBQ Steamboat


Daging ayam berempah , wantan dan fishball 
yang den pilih .


 Restoran Island BBQ Steamboat

Daging , udang , sotong dan lainnya .


Restoran Island BBQ Steamboat

Sawi pak choi , cendawan dan mee .


Restoran Island BBQ Steamboat

Minyak dan marjerin untuk BBQ dan segala jenis sos .


Restoran Island BBQ Steamboat

Sedia untuk dimakan .
Tak umph makan tanpa sambal kicap dan jeruk lada .
Letak sikit limau .



Restoran Island BBQ Steamboat

Jom makan !
Daging ayam yang den BBQ kan .
Kalau letak kat sup , rasa daging ayam tuh dah kureng lah .
Ada pedas dan masam .
Taste den ... marveles lah 


Restoran Island BBQ Steamboat


Pencuci mulut free dari owner restoran yang pemurah .
Heheheee ... 
Ikut hati nak amik banyak bila adik tu bawa satu dulang !
Nasib baik kulit muka nih nipis jer .
So , den cuma jeling - jeling jer ...


Restoran Island BBQ Steamboat

Harga


Harga yang dikenakan . 
RM 23 jer . 
Kat Bangi RM 25 weiii ...

Lokasi


Korang guna je waze untuk cari lokasi 
Restoran Island BBQ Steamboat
di Kampung Subang
Boleh dapatkan alamat di google juga .




BACA JUGA :



Thai Cuisine Di Pla Pla Seafood Restoran





9 Sila komen:

  1. bestnya kalau mkan steambot ramai2 kan...teringat plak kenangan lalu..hehe

    ReplyDelete
  2. Banyaknya pilihan Vee. Kakak suka makan macam ini pilih sampai puas...

    ReplyDelete
  3. wahhhhhhhhhhhh sedapnya. tgk bahan2 dia pun byk kan. haishhhhhh ini boleh bikin jeles nie :D

    ReplyDelete
  4. wahhh... dah lama tak mkn steamboat... sedap2!:)

    ReplyDelete
  5. sambil mkn..bergegar meja ye..lalu lalang kat atas tu

    ReplyDelete
  6. nk makan ni...klu ramai2 baru bess...sambil sembang lama2...sedapnya wantan tu...faveret...

    ReplyDelete
  7. Sedapnyaaa.. banyak betul pilihan makanannya... suka sangat steamboat, should try kat sini one day

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...