Starter


Assalamualaikum ...

Semalam hari pertama berbuka .
Apa agaknya teman - teman makan ya ?
Selalunya , kalau first day ni , selera dah macam orang kebulur .
... ader ker ??? 
ker hambo sorang jer fikir ...




Inilah pembuka iftar semalam .
Jus pegaga yang dah sebati dengan hambo .
Simple jer buatnya .
Cuma perlu kisar pegaga dengan sikit air .
pastu masukkan ke dalam cawan , 
perahkan sebiji limua kasturi dan sesudu madu , kacau sebati .




Takkan nak minum jus jer kan .
Macam biasa , kurma ikut sunnah .
Untuk kurangkan rasa lapar sebelum pi solat maghrib .




Lepas solat maghrib , cuma ni jer la yang tinggal .
Kuih muih , nasi ayam dah licin .
Redha jer la .
Lain kali pi simpan sikit dulu .
Baru pi solat ... heheheee

Maklumlah anak buah tahap membesar .
Makan selagi boleh .
Malah ulang lagi kul 10 malam .
Mengalah jer la .
Hambo pun dah puas jumpa macam - macam makanan selama hidup nih .
... ayat merajuk gitu ... 
heheheee ...







3 comments:

  1. Alahai Vee... takkan merajuk pulak. Hari ini masak lebih sikit. Jgn kata anak saudara Vee makan selepas terawih, kakak pun sama. Selesai aje terus cari dapur lagi hihi...

    ReplyDelete
  2. tu la next time kena asingkan skit makanan sebelum pergi solat :-)

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...