Baby Sitter


Assalamualaikum ...

Hari Sabtu , my anak buah sekolah rendah ada aktiviti .
Aktiviti yang dianjurkan oleh PIBG . 
Macam - macam gerai dan permainan ada .
Para pelajar kena turut serta bersama ibu bapa .
Jadinya si kakak sulung jadi pengganti menjaga adik - adiknya .

Babby Sitter


Lepas tu , si kakak no.2 lak ada annual lunch 
dgn classmates juga gurunya .
My kakak kena uruskan dia pula .
Maka di rumah hanya ada vee dan baby .
Jadi baby sitter lah vee gamaknya .
Tak pe baby , kita berdua jer tengok astro ...
... amannya dihujung minggu tanpa gangguan !


 Baby Sitter
Lihatlah rambutku yang kekal trojan - Ainul .


Di pagi Ahad  suasana sunyi jer .
Rupaya hari ini aktiviti PIBG ada lagi .
Maka si kakak sulong lagi menemankan mereka 
bersama si kecik yang ikut join .

Tetiba terdengar sok sek sok sek ...
Batuk juga bersilih ganti .
... uhhh . 
My kakak and anak buah no. 2 demam berjemaah rupanya .
Makanya baby tak boleh bersama mereka .

Meh la Ainul , kita dok depan tv lagi .
Layan astro tanpa gangguan .
... heaven sungguh !

Hari ini , my anak buah sekolah rendah bercuti .
Si kakak no.2 demam tak larat sekolah .
Maka cuti berjemaah lah korang di rumah .
Kalau malas masak , maggi kan ado !
... heh heh .

My kakak , walaupun demam jangan harap dia nak cuti .
Itu memang dah lazim baginya .
Harap si baby tak demam lah .
Kalau yang lain, macam selalu 
akan bergilir - gilir ambil bahagian untuk demam .

Makanya 100 plus akan sentiasa ada stok dalam ais box lah .
Semoga Vee selamat dari demam ... ekkk .








17 Sila komen:

  1. nampaknya musim demam batuk selsema dtg lagi la ni...haii..kena standby apa yg patut..kalau jangkit kat maknya camne lak tu kan

    ReplyDelete
  2. he3 mujur baby redho jer tgk astro yer ;p

    ReplyDelete
  3. vee "kebal" kan?
    mesti boleh survive dari deman
    baby girl rupanya gambar tu, ingat baby boy =)

    ReplyDelete
  4. Tak pe lah vee sekali2 jadi baby sitter...sekurang2nya dapat pengalaman mengasuh baby...

    kawen nanti senang...hehe..

    ReplyDelete
  5. Hahaha ubat demam zaman sekarang, dah bukan panadol lagi dah... dah tukar ke 100plus pulak dah

    ReplyDelete
  6. Sorang demam,jaga2lah yang lain akan berjangkit sorang demi sorang,,semoga semuq cepat sembuh

    ReplyDelete
  7. makan banyak oren..mesti cepat sembuh demam tu.>:)

    ReplyDelete
  8. wah baby makin berisi n comel...moga baby xmnjngkit demam ibu n kakaknya....baby kecil kalau demam kita susah hati sgt...

    ReplyDelete
  9. kathy memang kurang 100+ ni..kurang suka gitu..rasa payau jer..hubby dan anak² yang lain suka lah..

    ReplyDelete
  10. rajinnya pibg sekolah tu sabtu ahad buat program :P
    betol betol.. kalau seseme and batuk eloklah jauhkan diri
    dari baby.. senang sangat nak berjangkit.

    ReplyDelete
  11. Kalau Mak Usu demam, takdalah teman si baby menonton Astro nanti. Takda tukang translate drama Korea, Mak Usu ^_^

    Amboi, rambut si kecil ni, Trojan pun confirmed kalah tau!

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...