Meriahnya Bunga Api


Assalamualaikum ...

Dalam pukul lapan malam ,
dengar bunyi dung cer dung cer ...
... apa lagi kalau bukan tarian singa .

My anak buah excited je nak tengok .
Apa kan daya , 
cuma kat belah depan dan belakang saja .
My next door masih berkabung .
Jadinya CNY kali ni tak ada mercun juga singa ya .

Tak lama lepas tu , 
meriah lak dengan bunyi letupan mercun 
dari depan dan belakang umah .
Meh tengok hasil tangkapan dari kamera kompak 
yang dah sedikit uzur .
... kita dah tekan button , 
sesuka dia je lelambat tangkap gambar .
Jadi , kenalah puas hati dengan apa yang ada .

Meriahnya Bunga Api


Meriahnya Bunga Api

Meriahnya Bunga Api

Meriahnya Bunga Api

Meriahnya Bunga Api

Meriahnya Bunga Api

Meriahnya Bunga Api

Meriahnya Bunga Api

Meriahnya Bunga Api

Meriahnya Bunga Api

Meriahnya Bunga Api

Meriahnya Bunga Api

Meriahnya Bunga Api


Masa letupan kali pertama guna digital .
Hasilnya seperti di atas .
Letupan yang seterusnya , guna lak fonepad .
... alamak , gambar lagi lah tak cantik
walaupun boleh snap lebih 5 kali sekali gus .
sedey tau !

sedarlah sikit cik akak woi !
dah guna digital mana boleh nak dapat cantik macam DSLR !
tapi kalau ada DSLR , 
confirm koner baring feel ambik gambar ni .
... heh heh heh .
Macamlah ko ada ilmu DSLR !

Mesti gelak guling - guling SS tengok gambar ni .
Malu den ahhhh .
Dah namanya bkn pro guna kamera digital ,
maka inilah hasil tangkapan .

Dalam meriahnya percikan bunga api yang sangat awesome tu , 
tu je lah hasil tercantik dari kamera yang dah uzur tu ...
... lebih baik ado dari tak do... kan !!!











24 comments:

  1. tmpat timm pun ada dgr bunyi mrcun, tapi bdn penat sbb kje, semua bunyi tu mcm dodoian jer..keh3,,

    ReplyDelete
  2. Itu gambar bunga api ke gambar api kat dapor gas? He He He... Jap2... Dung Cer Dung Cer tu bunyi apa????? Singa berjoget cam tu ek? Bukan patutnya dam dam dum ke? Kah Kah Kah...

    ReplyDelete
  3. Samalah dgn tempat kakak ni Vee. Tak lena tidur tapi nak buat macam mana kan. Anak-anak kakak ada juga captured gambar. Tapi kakak dah tak boleh upload gambar. Upload un gambarnya tak kelihatah. Sedeh:(

    ReplyDelete
  4. dah cantik gambar.yg penting puas hati kan

    ReplyDelete
  5. dah kurang sikit bunyi mercun...tunggu Chap Goh Mei pulak..

    ReplyDelete
  6. tahun ni cny meriah dgn bunga api saja n tiada dentuman mercun kalau x mesti xdpt tidur bising sungguh..

    ReplyDelete
  7. cantik yer bunga api tu...kalau Qi nampak ni mmg sakan dia nak tgk hehehhe

    ReplyDelete
  8. Sapa kata gambarnya tak cantik?? Bagi saya cantik jugalah tu jika dibandingkan dengan kamera henfon cap ayam saya, hehehehe...

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan qaseh vee :).. meriah sgt stiap kalu cny.. dgn mercun nya dgn trian singa.. trian singa tu eija minat juga... rajin qaseh snap gmbr mercun hihi... jemput singgah blog eija yer qaseh

    #follower 398 :)

    ReplyDelete
  10. SS tu sape? Ala, kira okay dah tu gmbr wp amik guna digital. Kalo guna dslr pun belum tentu dpt amik gmbr yg best kalo takde skill.

    ReplyDelete
  11. Salam. Hee sudah chanteklah bungapi itu.

    ReplyDelete
  12. kata lah tuan blog ni nak beli dslr kan... saya cadangkan Nikon yang terbaik sebab kalau kita tak pandai amik gambar pun, letak kat auto, gambar dia jadi cantik tapi kena dslr yg besar lah yang harga ribu ribu tu... (3 ribu lebih kalau tak salah).... kalau nak pakai hp... Samsung Note 4 sekarang ni sangat cantik gambar dia... upgrade lah sikit... kita blogger2 ni tak kisah kalau tak banyak program dalam dia... janji gambar meletup.. yer tak?

    ReplyDelete
  13. adehhhh.. sama la QV.. yang ada anak kecik ni cukup menguji kesabaran...

    ReplyDelete
  14. semalam pun meriah jugak pasang bunga api dgn mercun...huhu

    ReplyDelete
  15. meriah betul.... thn ni tak nmpak bunga api sbb balik kg

    ReplyDelete
  16. Thn ni jt sini xde pom main bnga api.. maybe mghormati sbb lps kna bnjir n kmatian TGNA

    ReplyDelete
  17. Mercun CNY yer... Ok la gambar tu, jelas gak ^-^

    ReplyDelete
  18. CNY memang meriah dgn bunga api.. nk tengok kena tnggu masa raya dan merdeka pula

    ReplyDelete
  19. Tengok gambar tetiba rasa macam nak main meriam buluh pulak! Hahaha...

    Saya kalau dengar bunyi tarian singa ke, bunga api meletup-letup ke, memang rasa nak tekup kepala dengan bantal jerk!

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...