Cheese Punya Pasal


Assalamualaikum ...

Satu petang , man in the house baa balik belanja .
Belanja bahan - bahan untuk pizza .
Dan turunkan arahan kat bebudak supaya buat pizza !

Maka turunlah my kakak ke dapur 
dan sediakan semua peralatan dan bahan 
di atas meja makan .

Sudah jadi tugas my kakak untuk sediakan doh pizza .
Sebab cuma dia sahaja yang hafal resepinya .
My anak buah cuma perlu potong - potong bahan 
yang akan di tabur atas pizza .

Cheese Punya Pasal

Bila sebut pizza , dah tentu sinonim dengan cheese kan .
... e heh , ada lak perkataan sinonim kat situ .
sapa tak faham , buat - buat faham je ye .
... heh heh heh .

Cheese Punya Pasal 


Cheese yang ada cuma satu peket .
Jadinya berjimat untuk tabur atas pizza .
Kerana doh yang my kakak buat 
boleh dapat pizza lebih 5 keping .
Maklumlah nak manganani anak , katanya .
... heeeee .

Cheese Punya Pasal

My anak buah lak , suka banget dengan cheese .
Jadinya bila tabur lagu tu , 
maka cik cheese tu tak nampak pun bila pizza dah masak .
Si kakak Najwa yang sel - sel otaknya sedang berhubung ,
ambil secubit doh , leperkan , isi bahan dan cheese
kemudian terhasillah roti berinti cheese .



Cheese Punya Pasal

Maka mak usunya yang suka cheese juga ni 
pun terjebak sama .
Mak usunya lak , sel otak dah terlajak berhubung .
Mana tak nya ,
bila roti tu dah masak , 
cepat - cepat buka tang masi panas tu ,
tapi cuma nampak cheese yang cair .

Apa tunggu lagi ?
Dengan selambanya , ambil lagi cheese yang ada ,
masukkan sikit dalam roti yang masih panas tu ,
pastu tutup semula .

Selepas beberapa minit , 
buka roti tu , dapatlah cheese cam gambar kat atas tu .
Jadinya kemareman mak usunya makan roti bercheese itu .

My ank buah lak , cheese punya pasal ,
terus je laju ikut yang mak usunya buat .
... hahahaaaa .

Man in the house pandang kami yang kecoh kat meja makan
dengan air muka yang blur je .
... heh heh heh .








8 Sila komen:

  1. Best buat pizza sendiri nie boleh tambah apa saja yang kita suka yer ^^

    ReplyDelete
  2. Sedapnya nampak... poslah ke rumah saya sepotong nak rasa..lapar!!

    ReplyDelete
  3. siyesss tak pandai buat pizza,, makan je tau huhuhu,,

    ReplyDelete
  4. Saya pun peminat cheese tau. Anak-anak tak suka pulak. Kalau makan pizza, memang kena beli asing-asing untuk makpak dan anak-anak *_*

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...