Menyahut Seruan


Assalamualaikum ...

Kisah bermula bila baca entry si SS ni .
Tentang komen yang tak berbalas .
Seperti tuan rumah seorang yang sombong .

Bila fikir , betullah tu kan .
Tuan rumah , bila ada tetamu datang bertandang ,
kena la ramah bersembang .
Makanya projek pun bermula ...


Menyahut Seruan


Untuk menyahut seruan SS tu ,
den kenalah melakukan tugas mengedit template .
Template den ni tak ada butang reply ya .

Jadinya , malam semlam den mula lah mengoogle 
mencari kod html untuk butang reply tu .
Alhamdulillah , dapat memasang dengan jayanya .
Sekejap je der .
Cuma dulu rasa tak penting sampailah baca entry SS tu .


Menyahut Seruan


Bila dah pasang butang reply ni 
cabaran seterusnya adalah masa .
... semoga den ada banyak masa 
untuk reply komen dari korang .

Cuba lakukan terbaik selagi mampu .
Now nak sambung blog walking yang tak done lagi .
Sambil - sambil cari template baru .

Sebenarnya sayang nak tukar template ni .
Sebab nampak kemas je .
Tapi webmaster tool dah warning template den ni 
tak mesra mobile .
Jadi , kalau iklan nak lebat ,
carian google tinggi , kenalah ganti kan ...

Sebenarnya dah dapat 2 template .
Dah edit tapi ada pula kurang sana dan sini .
Tak puas hatilah senang cerita .

Mudah - mudahan dapat selesaikan malam ni .
Pastu dapatlah beramah mesra , bersembang dengan korang .
Jeles tu benarnya bila tengok komen kat blog korang
siap bergurau senda lagi ... huhuhuu 


6 comments:

  1. SUKA JUGA MMBALAS KOMEN KWN2 YG BW TAPI KDG TERLMBAT SELALU...

    ReplyDelete
  2. SS tersenyum baca posting ni... Boleh bagi alamat Vee kat SS tak? SS nak bagi souvenir! Hopes Vee sudi terima! :-)

    ReplyDelete
  3. hehe.. dlu pun dia la bnyk komen apa yg kurang kat my blog..hehe..
    berbalas komen mmg best..barulah nmpk conversation kat situ..

    ReplyDelete
  4. kalau tak boleh komen satu-satu, komen sekaligus pun boleh..contohnya

    a:
    b:

    hehehe..tapi tu hak tuan tanah kan.

    ReplyDelete
  5. I is konpius pada mulanya kenapa mengapa komen I yang terkeluar kat sini walaupun yang memulakan persoalan kawan yang lain. Hahaha...

    Eh, dulu-dulu rasa macam Vee ada juga balas komenkan, ke saya yang konpius tahap gaban sebab rajin bedo'oh blogwalking sampai tak jumpa jalan pulang ni?

    Betul tu , Vee. Kalau komen tak berbalas rasa semacam jerk tapi kita kena jugalah faham yang tuan rumah pun ada komitmen yang lain. Tapi kalau ditanya, saya lagi tak suka yang jenis komen orang ni dibalas, komen orang tu tak berbalas. Lagi kita rasa macam 'sekadar di pinggiran' je tau ~_^

    ReplyDelete
  6. bila komen berbalas...rasa nak datang lagi

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...