Ibu Sanggp Masuk Neraka ?


Assalmualaikum ...

Hari ini hari ibu .
Ibu adalah segalanya .
Ibu sanggup berkorban apa saja .

Sempena hari ibu ini ,
Den nak ceritakan satu kisah benar .
Kisah yang my kakak ceritakan .

Kisah berlaku pada A .
A meluahkan perasaannya pada B
B menceritakan kepada my kakak .

Kisah ini den dah ceritakan dalam blog lama .
Tapi blog itu sudah den gantung .
Maka den ceritakan semula di sini ...



Cerita bermula bila si anak yang belajar di MRSM 
di hantar membuat A level 
kat sekolah ANTARABANGSA 
sebelum melanjutkan pengajian di LUAR NEGARA .

Si ibu dan ayah sangat berbangga dengan kecerdikan anaknya .
Anak muslimah sejati yang sangat patuh pada agama dan ibubapanya .


Cuti semester pun tiba .

Si anak pulang ke rumah ibubapanya .
Maka terkejutlah si mama dan papa bila lihat anaknya memakai mini skirt di atas peha .
Bajunya ... pembaca fikirlah sendiri .


Si ibu bertanya ; " kenapa pakai camni ? "


Si anak menjawab ; " International school ni bebas bersosial . Pelajar lelaki bebas keluar masuk ke asrama perempuan . 
Pakai macam ni dah biasa . "


Si ibu mula curiga .

Maka dia bertanya dari hati ker hati sebagai PEREMPUAN ;

Si ibu bertanya ; " Ada boy friend tak ? "

Si anak menjawab ; " ada . "

Si ibu bertanya lagi ; " Bangsa apa ? "

Si anak menjawab ; " India . "

Si ibu terus bertanya ; " Ada buat hubungan seks ? "

Si anak selamba menjawab ; " Dah . Selalu . "


Tersentap si ibu .

Bagai mahu terhenti jantungnya ketika itu .
Maka si ibu berbincang dengan si bapa .
Apa yang harus dilakukan terhadap anaknya ini ?


Setelah mencapai kata sepakat bersama bapanya , 
si ibu nekad berkata pada anaknya :


" pakailah kondom . 
Jangan sampai mengandung ! "

Ibu bapanya hanya pentingkan pelajarannya .
Ibunya hanya mahu anaknya belajar di oversea .
Yang lain , bisa diatur ...

Bila Vee fikirkan , maka betullah , 
KASIH IBU , BERKORBAN APA SAJA ...
Walaupun DI SANA nanti 
terpaksa menanggung dosa anaknya .
Walaupun kaki itu sukar menghala ke SYURGA !


Korang ramai yang dah jadi emak kan ?
Rasanya korang berani tak nak berkorban
tahap membelakangkan agama 
demi ANAK ?
Jadi ibu yang sanggup masuk NERAKA demi ANAK ?

Bagi den , 
banyak lagi cara nak atasi perangai anak yang macam ni .
Yang penting , 
jangan mengabaikan larangan Allah .
Musibah pasti ada ...


Semoga ibuku sihat di sana ...








8 comments:

  1. hmm..urut dada..astaghfirullah...

    ReplyDelete
  2. astaghfirullah...mengucap panjang saya membacanya..

    ReplyDelete
  3. semudah itu? kenapa mak dia tak nasihatkan anak dia supaya menutup aurat dan menegah dari perkara yang tak elok? emo lak... panjang nak jawab ni sebenarnya... hahahaha

    ReplyDelete
  4. Takut akak baca Vee..
    Takan sanggup bekorban macam tu sekali utk dunia..
    Tak ingat akhirat ke ???
    Auzubillah .. jgn terjadi pada anak2 akak..

    Oh ye salam kenal.. Akak follow #403

    ReplyDelete
  5. terkedu sekejap baca ni.. selamber dek ja erk buat semua tu..

    ReplyDelete
  6. Anak-anak adalah pelaburan ibu dan bapa.. Saya belum bergelar seorang ibu namun sekiranya diberi rezeki oleh Allah, inshaAllah saya ingin jadikan anak saya sebagai aset ke syurga.. Huhuhu..

    ReplyDelete
  7. ya Allah mengucap dibuatnya... takottt kes2 mcm ni

    ReplyDelete
  8. belum jadi ibu...kalau jadi ibu nanti x nk jadi ibu yg mcm ni...tak sanggu masuk kerana bg memenuhi kehendak anak...ingin bawa semua ahli keluarga masuk syurga aminnnn

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...