Timbang


Assalamualaikum ...

Ahad semalam , kami pergi cari bahan untuk buat biskut dan kek pula . Mak den pun capailah skirt labuh kegemaran den yang dah berusia lebih 10 tahun tapi masih elok dan bertahan untuk tuannya . Bila den nak sarung je ... erkkk , tersekat di ponggong !


Timbang


Sebenarnya , masa den beli dulu , skirt ni longgar kat pinggang den . Maklumlah saiz M . Kerana berkenan sangat , walaupun saiz M , den rembat juga . Jadinya den kena kecilkan dalam 2 inci . Den cuma lipat di bahagian label dan jahit guna tangan je . 

Semalam , jahitan itu den terpaksa buka semula untuk beri laluan pada ponggong den sebelum sampai ke pinggang . Bila dah sampai ke pinggang , zip , elok je terletak . Tak pulak terlondeh macam berpuluh tahun dulu ... erkkk , den dah gemuk ke ? 

Selepas selesai beli bahan biskut dan kek di BAGUS , kami singgah Giant untuk cari tudung my anak buah dan kasut si abang dan Qistina . Kat Giant , my kakak sempat rembat henphone ! Selepas selesai membeli , den ternampak TIMBANG !


Timbang


Bila den nampak timbang elektronik tu , maka den excited lah nak tahu berat den sekarang ni . Dalam kepala masa tu dah fikir confirm berat bertambah sebab skirt dah tak boleh lepas punggung ! Bila dah timbang ... jeng , jeng , jeng ... meh tengok bawah berapa bacaannya .


Timbang


Tak percaya ? Percayalah SS ! Kesian dik Jambu ni asyik kena paksa percaya je . Berat 37.8 kg je ... heh heh heh . Si SS ni suka benor sakat den dengan tanya umur den tau ... someday , maybe .

Kurus sangat ? Jawapannya tak sebab sesuai dengan BMI den . Den ni memang spesis kecil molek macam penyanyi Sheila Majid tu je . Berat paling tinggi 42 kg . Itu pun masa zaman den umur 20an . Lepas tu den cuba tak makan nasi langsung di bulan puasa , berat badan terus je turun dan maintain sampai la ni . Tapi la ni den masih je makan nasi . Cuma kurangkan jumlahnya je . Dah tekak melayu kan . 

Kalau korang tengok den dari belakang , confirm korang kata den ni remaja belia . Tapi bila tengok muka , dah tentulah ada saja kedut sana sini kan . Tapi still awet muda you ... heh heh heh . Bakul den lobang . sebab tu den boleh angkat bakul sendiri ... hebat tak ? Bahahahaaa ...


Timbang


Ni kasut raya si abang ( 10 tahun ) . Den tengok je dah tau saiznya sama dengan den . Bila den sarung je , den terus je kata :

" wah , boleh la mak usu pakai untuk jogging ni . "

Si abang sengih je la . nak buat apa lagi kan . Meh kita tengok saiz kasut ni berapa lak ...


Timbang


Kan den dah kato ... Masa Nabila 10 tahun dulu , kasut dia pun sama dengan saiz kaki den . Sebab faktor inilah den tak boleh beli kasut online . Takut bila sampai , kasut tu longgar kat kaki den . Tak memasal udah membazir . Tapi leh je den sedekah kat anak buah cuma my anak buah tak suka kasut bertumit tapi bagi den tumit tu buat den fefiling tinggi gitu ... heheheee

Tu sebab den susah nak cari saiz baju bila raya . Saiz baju nabila yang 11 tahun tu pun lebih besar dari den . Tapi kan , den selalu je ceroboh children department . Alah , orang ingat den nak beli utuk anak je ... heheheee

Walaupun den tak berapa nak tinggi , ramai je org yang pikat den tinggi belaka ... opsss ... tetiba lak .. heh heh heh .





10 comments:

  1. wowww ... pewiittt. 38 je???

    diri sendiri berat paling ringan 45. tu pun sebelum kawin, sekarang malu nak cerita :p

    ReplyDelete
  2. 37.8kg...ringannya...Tu berat saya zaman sekolah.
    Kecik molek macam ni, sure senang nak cari baju..

    ReplyDelete
  3. hehehe.. rajinnya buat kueh n kek ^^
    alamak sngkot plak.. adus.. kalo kita yg pompuan ni mesti stress dah kan..

    selamat prepare for raya ^^

    ReplyDelete
  4. WAH KECIL MOLEK ORANGNYA NI..ORG YG BERTUBUH GINI KEKAL AWET MUDA WALAU DH BERUSIA...

    ReplyDelete
  5. baik-baik tulis 'rembat handphone', boleh jadi isu nanti..hehe

    ya Allah, kurusnya sis Vee, saya yang 43 kg ni pun rasa nak melayang.tapi kalau sis vee macam shiela majid, saya macam shila amzah...hihihi

    ReplyDelete
  6. 37kg? tengok dan baca berkali2..ishh..betul ke nih...kalua dah boleh pakai kasut saize budak 10 tahun..sahh..mmg kecil molek je sis Vee ni..no wonderlah ringan...sblum bulan puasa berat JM 61kg..huhuh...bulan puasa ni turn lah sikit sekilo dua huhuhuh...nak kurus!!!!

    ReplyDelete
  7. Ringan bebenor...saya...turun sekilo dua sahaja...kata orang yg turun tu berat air sahaja

    ReplyDelete
  8. eemm.. dah tahu dah kecik mana ghupenya tu.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  9. Serius ni, Vee! 37kg aje beratnya. Ringan sungguh! Saya masa kurus melidi dulu pun paling ringan 42kg sampailah ni tak pernah lagi jarum penimbang gostan banyak tu tau! Tapi kalau dah kata kecil molek macam Shiela Majid, okeylah....

    Psstt... yang memikat tinggi-tinggi takpalah. Kalau tak sampai nak rangkul pinggang, pakai stool aje nanti yerk :)

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...