Makanan Jalanan Berkeju Yang Anda Perlu Cuba



Makanan Jalanan Berkeju Yang Anda Perlu Cuba | Apa yang korang bayangkan bila sebut makanan jalanan ? Alah , mudah je . Makanan jalanan ni makanan yang korang  boleh jumpa di tepi jalan . Tak kira jalan apa dan jalan nak ke mana . Makanan yang dijual di pasar malam juga boleh dianggap sebagai makanan jalanan . Percaya tak kalau sis katakan bahawa ada kalanya makanan jalanan itu rasanya lebih sedap dari makan di restoran 5 bintang ! 

Makanan Jalanan Berkeju Yang Anda Perlu Cuba


Makanan Jalanan Berkeju Yang Anda Perlu Cuba


Makanan jalanan dianggap lebih sedap daripada makanan di restoran 5 bintang kerana rasanya . Selalunya , makanan jalanan  ni cukup perasanya . Cuma adakalanya kurang sihat sebab tak titik beratkan kandungan kalori dan lemak . Lagipun bukannya boleh makan makanan jalanan berkeju setiap hari kan . Bantai je la . Yang penting berkeju tu yang sedap weyh !

Berikut adalah beberapa jenis makanan jalanan berkeju yang anda boleh dapatkan dibeberapa lokasi di Malaysia dengan harga yang berpatutan yang akan buat korang meleleh gila nak makan .

1- Roti John Berinti Keju

2- Murtabak Ayam Atau Daging Berinti Keju

3- Satay Bersoskan / bertoppingkan Keju 

4- Pisang Goreng Bertoppingkan Keju

5- Apam Balik Berintkan Keju

6- Karipap Berintikan Keju

7- Rojak Bertopingkan Keju

8- Bebola Keropok Lekor Berintikan Keju

9- Ais Krim Dan Kek Span Berlapis Dan Bertoppingkan Keju

10 - Ayam Goreng Bersos Keju hanya berharga RM2 !




14 comments:

  1. Wah...dalam banyak2 tu...pisang ber topping kan keju yang saya dah makan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah . saya dpt rasa nurtabak cheese je ...

      Delete
  2. LA NI BNYK MKANAN BERKEJU YG DIGEMARI RAMAI.

    ReplyDelete
  3. jalan-jalan ~ http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  4. kita datang singgah BW sini
    jemput singgah ke Blog kita gak...

    ReplyDelete
  5. Apam balik cheese tu yg paing berkenan. Street food ni patutnya jenis makanan yg jual kat tepi jalan dan boleh dimakan terus sambil berdiri kat tepi gerai tu juga. Kalau macam murtabak dan roti john tu leceh jgk nak makan tepi jalan. Kalau sate, pisang goreng, karipap, keropok lekor dan apam balik tu kira okay lagi la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je LS . Toleh kiri , toleh kanan , tak de orang , baham je ... nyum nyum ... heheheee

      Delete
  6. sy tingat apam blk mlm td yg kuar m3 tuuuu arghhhhh nk kena cari jugakkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari , jangan tak cari ... hehehee . confirm dah meleleh air liur tu .

      Delete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...