8 Tips Simple Sahur Untuk Kekal Bertenaga


8 Tips Simple Sahur Untuk Kekal Bertenaga | Dah dekat nak raya ni , mesti ramai yang dah tal ambil pusing pasal sahur . Tapi sebab dah nak dekat raya ni lah korang kena ada banyak tenaga sepanjang berpuasa . Nak tahu kenapa ? Supaya korang mampu untuk bershopping raya diwaktu rehat korang / tengahari ... meh meh meh .

8 Tips Simple Sahur Untuk Kekal Bertenaga


Sebelum ni sis ada kongsikan tentang kebaikan makan oat dan kurma ketika bersahur . Sebenarnya , ada 8 Tips Simple Sahur Untuk Kekal Bertenaga selain mkan oat dengan kurma . Korang kena tahu apa 8 Tips Simple Sahur Untuk Kekal Bertenaga tu kalau korang memang plan nak jalan-jalan cari kelengkapan raya maktu rehat nanti . Kalau tidak , belum sempat berbuka , kaki dah menggigil ... heheheee .


Bila cerita bab cari kelengkapan raya ni , selalunya perempuan akan merasakan mencari di satu tempat sahaja tidak mencukupi . Sebab itu , kaum wanita sanggup mengukur jalan dan mall semata-mata mencari yang berkenan dihati . Kekadang tu dah jumpa tapi untuk anak-anak dan suami pula tak ada .

Keadaan ini sis dah alami sendiri . Sis lagilah sadis bila bulan puasa ni asyik sakit perut je ... huhuhuuu . Setakat ini , dah setiap hari sabtu dalam bulan ramadhan ni kami ukur jalan dan mall ya . Sabtu depan pun mungkin keluar lagi sebab langsir dan bahan kuih belum beli . Inilah keadaannya bila membawa rombongan cik kiah yan seramai 7 orang tu . Pergi satu mall , belum tentu semuanya jumpa yang berkenan ... heh heh heh .

Kenapa sebelum ni tak beli sekali ? Sebab masa sangat cemburu dengan kami selain kaki my anak buah yang dah ' menggigil ' ... hahahaaa .




3 comments:

  1. MESTI BANYK KUMPUL TENAGA UTK PLBAGAI AKTVTI JELANG RAYA...MKN YG BERKHASIAT PENTING TU.

    ReplyDelete
  2. TQ for the tips sis...
    sahur sllunya tak selera nak makan nasi..mkn yg ringan2 ja...kurma memang tak tinggal...

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...