Lappy Pula Buat Masalah


Lappy Pula Buat Masalah | Bila masalah broadband selesai , maka berbunga riang le hati sis . Dah berkira - Kira nak ketuk pintu rumah korang . Tak sabar nak bersembang dengan korang . Rindu gila tau ! Tengok komen korang yang bertingkek - tingkek pun sis Dah Tak boleh tahan . Sis cuma dapat baca je Kat phone . Ada sebahagian blog yang Tak keluar ruang komen Bila dilihat melalui phone . Jadi , Tak boleh le sis nak komen ...meh meh meh .

Lappy Pula Buat Masalah



Di satu hari nan indah , sis meneruskan hajat untuk melayari internet melalui lappy . Maklumlah , masalah Dah selesai , maka excited tu Dah terover lah !

Bila on lappy , selepas icon Windows keluar , tetiba skrin jadi putih . Yang Ada cuma cursor je . Sebelum ni pernah gak jadi macam tu tapi Bila gerakkan cursor , maka keluar lah segala paparan pada skrin tu .

Cuba lah juga godeh ITU INI . Tetiba lak tekan F8 , tapi Tak keluar apa-apa . Jadi blurr sekejap . Pastu WhatsApp my anak buah . Katanya ITU masalah " black death  screen " . Maka diberi nya link tentang black death screen ni .

Cuba buat follow arahan dalam link tu tapi Tak dak hasil . Dalam keadaan yang hampir putus asa , my kakak Cuba juga godeh Sana sini berpandukan YouTube . Sis lak Dah blurr dok Kira RM yang bakal terbang lagi untuk service lappy Kat kedai .

Tetiba my anak buah panggil . Dah boleh katanya . Maka bersemangat ler sis . Sis Tanya my kakak ,

" macam mana KO buat ? "

" ntah Dah lupa , aku pakai tekan je . "

Baru dapat masuk F8 je sebenarnya . Lepas tu blurr lagi . My kakak Cari lagi di YouTube guna smartphone baru yg gomen bagi free ... Heh heh heh .

Rupanya lappy sis ni bukan masalah black death screen tapi " white death screen " .

Jadinya lappy sis perlu diset semua seperti baru keluar Dari kilang . Redha je lah kena let go semua benda penting dalam tu .

Bila dah dapat masuk windows , Ada pula password user . Maka masalah baru pun bermula ...

Ketika sis menaip entry INI di phone , jam Dah tunjuk pukul 1.42 pagi . My kakak masih struggle menghadap lappy sis bertemankan phone nya semata-mata nak buang administrator password .

Alhamdulillah , my kakak kata :
" Dah . Cuba off dan on balik , boleh Tak . "

Semoga dipermudahkan ...






4 comments:

  1. irda pun laptop problem..hantar kat kedai sekarang..huhu..

    ReplyDelete
  2. ASSALAM QV..PATUTLAH LAMA MNGHILANG MSLH LAPPY RUPANYA..DH SELESAI TU NAMPAKNYA MOGA KEMBALI RANCAK BLOGGING

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...