Tips Pilih Warna Bilik


ASSALAMUALAIKUM ...

Bilik merupakan ruang istirehat yang paling aman di dunia . Bagi den , kalau den dok dalam bilik , den tak mahu di ganggu walaupun dengan ketukan di pintu . Bilik itulah saksi semua perlakuan . sahabat den , pendengar setia rintihan hati den kerana bilik itu syurga den ... 



Tips Pilih Warna Bilik




Tips Pilih Warna Bilik


Rasanya korang tak tahu warna apa yang paling sesuai untuk bilik korang . Biasanya korang cuma pilih warna bilik ikut yang korang suka dan tak tahu pun apa fungsinya . Menurut kajian setiap warna memberi makna yang berbeza . 

Berikut adalah tips pilih warna bilik sekiranya korang pening nak pilih warna apa untuk bilik korang .



1. MERAH



Dapat membantu mengurangkan rasa sakit kepala .


2. BIRU



Dapat merangsang suasana tenang dan mengurangkan rasa tegang .


3. JINGGA



Dapat membantu merubah mood korang misalnya dari murung kepada ' bertenaga '


4. HIJAU



Mempunyai kesan positif dalam sistem imunisasi selain dapat menggalakkan suasana harmoni .


5. MERAH JAMBU



Mampu mewujudkan suasana santai , selesa dan romantik . Sangat sesuai untuk orang yang susah nak tidur malam .







7 comments:

  1. Putih? Kat rumah sewa ni tak dak pilihan lah, tuan rumah cat putih maka layankan saja... Kalau dikampung, I xdak bilik..huhu... Bila agaknya dapat menghias bilik sendiri yg confirm jadi hak kita..

    ReplyDelete
  2. saya mah suka warna hitam dan putih, kumaha tah?

    ReplyDelete
  3. ofcoz lah warna merah jambu menjadi pilihan heeee

    ReplyDelete
  4. suka putih kalau cat rumah ... nampak luas :)

    ReplyDelete
  5. Dulu-dulu suka warna terang benderang. Sekarang ni lebih suka warna yang lebih lembut, tak kiralah warna apa :)

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...