Sabor Jer La ...


Assalamualaikum ...

Di petang hari ,
pi dapur nak buat air milo untuk bunda .
Bila buka tupperware ...
... aikkkk , cepatnya habis !



Tetiba lak my kakak ke dapur .
Tanyalah kat dia ... jawabnya ...
... ' baby aku nak makan ' .  
Sambil mengusap perutnya !
Aduhai , mama preggy nih .
Macam - macam jer la perangai dia !



Nasib baik dah ada satu packet satndby .
Dapat lah buat air milo untuk bonda .
Kat rumah ni ramai yang suka ' makan milo ' nih .
Jom tengok camna mereka makan .



Tadaaaaaaa ... sabor jer kan !
Ni si mama preggy yang buat .
Baby dalam perutnya yang nak sangat .
Bebudak pun dah menirunya ...
Suka hati korang ler .

Milo letak kat roti , pastu makan .
QV ada gak try buat .
Tapi bila mengunyah tu terasa la ketulan gula kat milo tuh .
QV lebih suka roti yang ditabur serbuk milo ni 
cecahkan kat air milo .

Gula memang lah tersangat banyak .
Kat Serbuk milo ada ,
kat air milo pun ada susu pekat manis .
Tak boleh buat selalu kalau tak nak kena kencing manis !

Kalau korang nak try , dipersilakanlah !




20 comments:

  1. tak pernah try lagi makan milo cenggini... tapi rasanya memang sedap kann???

    ReplyDelete
  2. hai hana datang jenguk sini...dh follow...hihihi...dulu hana pown minat makan roti macam 2.....letak milo.....best sgt2......

    ReplyDelete
  3. salam..wah peminat milo ni...samalh kita.

    ReplyDelete
  4. anak2 akak suka milo ais tabur...yg ditaburnya tebal seinci...habis..pi tabur lagi..last2 airnya tak minum...asyik dok tambah milo ja diatasnya

    ReplyDelete
  5. Kalau tabur atas roti memang cepat habis. :-)

    ReplyDelete
  6. Kadang2 bila malas, saya juga buat brekfast cam tu juga utk anak2 saya yg nak ke sekolah. Mudah dan cepat! Tapi selalu2 tabur milo atas roti tak baguslah, tak bagus utk kesihatan badan dan tak bagus utk kesihatan wang...huhuhu

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum cik Qaseh,
    terima kasih sudi singgah ke blog saya.
    heee.. salam ukhwah.

    p/s : dah selalu sgt letak milo kat roti. pastu letak susu sekali. terpengaruh ngan anak buah.. =)

    ReplyDelete
  8. sedap....cik pon suka makan roti letak milo...memang pebret sepanjang zaman lah tu...hihihh

    ReplyDelete
  9. Kat rumah bunda ni cuma bunda n anak2 perempuan minum milo...anak2 lelaki nescafe...
    Yang tabor2 kat roti tu anak2 biasa buat...tapi bunda tak galakkan..nak jimat katakan...

    ReplyDelete
  10. Hehe. IM pun suka mkn milo dgn roti..hmm..bila nutella habis. hehe

    ReplyDelete
  11. anak2 ratah gitujer.. katanyer lebih sedap dari nugget milotu... alahai dahler milo sekarangn mahalkan...

    ReplyDelete
  12. selalu buat. haahaha. sedap ! guna roti kering biasa pun nyummy. ekeke

    ReplyDelete
  13. hai hana ada update pasal g terengganu jum baca http://fiesyasayangawak.blogspot.com/2014/02/sehari-bersama-family.html
    thnz tw mari singgah blog hana

    ReplyDelete
  14. Blm prnh try lg ni QV..nanti menry hehehe

    ReplyDelete
  15. QV, sedap ni... kadang2 saya buat sapu susu pekat nipis2 kat roti, lepas tu tabur milo... mmg la sodapp.... hahahha

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...