Aku Juga Yang Kena Buat


Assalamualaikum ...

Bila ada perata segera , my anak buah memang semangat makan .
Kalau setakat 2 paket tu , satu hari satu malam dah licin .
Macam - macam gaya mereka makan .

Ada yang buat ala sandwich ,
( letak timun , tomato , telur , sos dan gulung )
adakalanya makan cecah sambal ikan bilis ,
ada masanya letak jer susu pekat manis .


 Aku Juga Yang Kena Buat


Mak usunya ni teringat lah resepi perata bakar yang PB up kat blog tu .
Pi lah ajar my anak step by step cara membuatnya .
Habis jer dari berceloteh panjang berjela tu ,
my anak buah pun beri respon ;

" mak usu buat lah . "

Mak aiii ... aku juga ke yang kena buat ?
Jawapan segera yang keluar dari bibir mungil ku ;

" mak usu buat , mak usu makan sendiri ! "

Salah time ajar mereka sebenarnya .
My anak buah tengah lapar masa tu .
Jadi mereka just panaskan perata dan makan cecah jer dengan sambal .

Makanya, next time lah kalau nak mencuba resepi itu .
... huhuhuuu








17 Sila komen:

  1. Mereka dah tau air tangan mak usunya memang menjadi dan tersedap pulak, jadi mak usulah yg selalu kena buat...

    ReplyDelete
  2. Buat sekali je rajin...

    Banyak juga beli prata ni..
    Sb beli 2 packet dpt percuma sepacket..
    Tp 1 pun x buka lg.
    Malas..haha..

    ReplyDelete
  3. yang gulung telur, letak isi ayam, tomato dan salad tu sedap nya lah kan..
    baca je blog ni terus teringat blog blogger tata :)

    ReplyDelete
  4. xperlah..lainkali pun ok kan asal rajin...

    ReplyDelete
  5. kesian kat anak buah mengidam air tangan dia.. hehe.. =D

    ReplyDelete
  6. prata cicah susu manis tu biasanya bebudak suka makan, tapi sesekali nenek budak pun suka makan..heheh

    ReplyDelete
  7. resepi apa ek..nk skodeng jugalah..tak ingat dah

    ReplyDelete
  8. SENANG KAN MAIN CICAH AJE.... MMG KEKANAK RIANG GITU X MENYEMPAT PUN...

    ReplyDelete
  9. Buang air liur je, Vee dok explain kaedah nak membuatnya. Last-last, kena buat sendiri. Silap timing tu :)

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...