Google Map Street View Punya Pasal


Assalamualaikum ...

Hari ini tergerak hati nak buka facebook official . 
Macam biasa vee buka la notifications .
Scroll down , tengok satu - satu ex schoolmate dan family dah update .
Tetiba ... vee kliklah link itu .




 Google Map Street View Punya Pasal

Google Map Street View


Terus jer baran tetiba .
Kalau boleh kuarkan api cam naga tu , 
memang dah kuar ye kengkawan .
Rasa korang kalau kena bun marah juga nih .
Selamba jer seseorang ni ,
pi post kat wall vee lokasi umah vee.
Kalau friends facebook klik , keluar alamat lengkap .
Apalagi , keluarlah semua senjata nak menembak orang .
Kalau dia up kat wall secret group tu , 
ok lagi lah kan .
Kan tak pasal - pasal kena marah !

Rumah my anak buah pun kena sekali .
My anak buah siap mention lagi ...
... " mudah orang nak aniaya nanti . "
Anak buah yang lebih muda pun dah boleh fikir camtu .

Taulah awak tu kaki gadget dan segala yg baru kat internet nih .
Tapi fikirlah dulu perkara tu baik ke buruk .
Dah la tak minta izin .
Tak pasal - pasal kang ada tetamu tak di undang
datang umah raya haji ni .

Vee ni jenis yang tak suka orang ceroboh privasi .
Bila perkara ni berlaku , 
memang dah ganggu privasi dan hak kita .
Nampak gaya kena delete lah alamat umah
dari google map street view ni .
Walaupun ini rumah my kakak ,
Tapi pendedahan itu tidak baik sebenarnya .
Ia melibatkan keselamatan kami keseluruhannya !






6 Sila komen:

  1. Duduk bandar ke?
    Kalau kampung saya ni, keluar gambar simpang masuk je. Rumah kat dalam tak diambil pulak gambor.. Baguih cenggitu. Sebab member yg dok bandar pun bising2 rumah dia dari atas sampai bawah masuk dlm Google Street View ni. dia kata takde sense of security langsung sekarang.

    ReplyDelete
  2. Follow sini 329...salam aidiladha ;)

    http://www.cekgunorazimah.com/2014/10/blogger-area-mega-give-away.html

    ReplyDelete
  3. Selamat menyambut hari raya aidil adha maaf zahir dan batin dari saya sekeluarga.

    ReplyDelete
  4. Ramai orang yang tak setuju dengan google street view ni. Yalah walaupun katanya gambar lama tapi habis semua masuk internet. Senang benar nak cari. Langsung takda rasa privasikan, Vee.

    ReplyDelete
  5. memang kena delete tu..hantar request kat diorang..nanti diblurkan gambor umah..
    cam umah saya perumahan baru tak de lagi..

    ReplyDelete
  6. xsuka la apps baru ni.. memudahkan kerja2 penjahat

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...