Lempeng Pizza


Assalamualaikum ...

Satu pagi di hujung minggu .
Mengacau my kakak memasak lempeng didapur .
Sebab nak cepat siap , dia guna dua dapur sekaligus .
My anak buah semua buat boo layan bila minta tolong .
... sabar je my kakak dan vee lah .
Nak bebel dah penat .

Sedang enjoy dengan lepmpeng - lempeng tu 
tetiba dapat ide bernas .
... bernas lah sangat kan .
Meh tengok apa jadi ...


Cara nak buat lempeng pizza , macam biasa ,


Lempeng Pizza 


Cara nak buat lempeng pizza , macam biasa ,
 tuang jer adunan lempeng tu atas kuali leper .
Taburkan lah bawang besar , sosej , cendawan .
Tuangkan telur 
( campurkan dengan sedikit garam , kacau ) .
Tutuplah shingga telur tersebut masak .
Angkat lempeng letakkan diatas pinggan .
Tuangkan sos dan taburkan hirisan daun salad.



Lempeng Pizza



Taraaaa ... siap satu lempeng pizza untuk di makan .
Alhamdulillah , kenyang makan satu keping ni ...

Jom lah try kalau korang dah tak ide nak buat sarapan .
Mesti anak korang suka nanti .
Bahan - bahannya boleh ubah ikut suka hati 


Selamat berhujung minggu .









12 Sila komen:

  1. kreatif betul!takpe, janji boleh makan..hehe

    ReplyDelete
  2. sedap ni.. tambah sosej ke nugget ke.. lagi kick. nyum~

    ReplyDelete
  3. feveret anis lempeng nie.. idea yg bgus..hihi

    ReplyDelete
  4. yeah lempeng is my favourite..
    ini idea bernas ni.. lepas mozarella banyak banyak and
    voilaaaa ~

    ReplyDelete
  5. Baguslah bagi idea macam ni. Saya ni selalu je hujung minggu blur nak buat breakfast apa. Asyik-asyik makanan yang sama sampai jadi muak. Itu yang asyik nak makan luar je :)

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...