Bila Mama Tak Ada


Assalamualaikum ...

Pagi ni , dalam pukul 9.30 keluar bilik .
Alkisahnya my kakak tak ada kat rumah .
Kena attend kursus katanya .

Semalam tanya dia , 
katanya hari ni tak ada tuition Nabilah .
Maka dengan senang hati mak usunya ni 
pagi ini dok dendiam dalam bilik .

Bila dah tau my kakak tak ada tu ,
maka segeralah cek breakfast dah buat ke belum .
Owh , dah settle rupanya .
My kakak panaskan mee rebus jawa yang tak habis malam tadi .

Pergi ruang tamu , alahai ...
tengok baby sedang tidur 
di dada kakak najwa dengan nyenyaknya .
geram pulak tengok kecomelannya .

Bebudak ni lak , nampak je mak usunya ,
terus je suruh take over baby ya ...
... tunggu baby ainul bangun dulu ye kakak - kakak .

Bila Mama Tak Ada


bila mama tak ada , mestilah kena sama - sama buat kerja kan .
Meh tengok , apa mak usu dera mereka hari ini ...


Bila Mama Tak Ada

kakak najwa kena mandikan baby ainul .
awww ... seksinya si baby girl ni .
orang suruh dia mandi , 
dia dok geram tengok camera kat tangan mak usunya .
pastu pi main air tak ingat dunia .
sabar je la si kakak najwa ya ...


Bila Mama Tak Ada

kentang ni untuk baby ainul makan .
si kakak nabila yang masak .
sebab masa tu dah hampir kul 10 ,
dah tak sempat dah nak masak bubur nasi atau rebus kentang .
rebus je lah fun fries tu .
bila dah masak , baru masukkan telur 
dan kacau hingga sebati .
bila - bila masa je baby ainul akan bangun .



Bila Mama Tak Ada

si abang sedang meriba semangkuk fun fries rebus
untuk mamam baby ainul .
si abang kena lecek funfries tu sampai hancur .



Bila Mama Tak Ada

si kakak hanani sedang suap makan ainul .
baju pun tak pakai lagi tu kakak .
pakai selur je ainul ni tau .
... dah lapar sangat.

* sila abaikan props di belakang tu ye .


Bila mak usunya buka je saji ,

" nape mamam ainul tak habis ? "

" ainul makan main - main mak usu . "

" baby makan memang macam tu . "

maka hanani ambil semula mamam tu 
dan suap ainul sampai habis .



Bila Mama Tak Ada

susu ni mak usu yang buat .
si najwa dah boring jaga baby ,
selamba je dia hantar kat mak usunya .
maka , merajinkan dirilah buat susu .


Semua kena buat kerja bila mama tak ada .
mak usu ni walaupun suka turunkan arahan ,
kerja pun buat juga tau .
kesian lak kat mereka kalau nak curi tulang .
... heh heh heh .










5 comments:

  1. hehehehe... mak usu jadik mandur yeaaa...
    eh kreatif lah pulak kentang tu rebus dulu baru lenyek ngan telur ekk... ok bleh la tiru ni .. TQ!

    --
    Fara---><a href="http://amfarra.blogspot.com>http://amfarra.blogspot.com</a>

    ReplyDelete
  2. KAKAK2 N ABANG SYGKAN ADIKNYA SALING BANTU MMBNTU, SENANG KRJA MAKUSUNYA..N MAMANYA PUN XRISAU TINGGALKN BABYNYA...KELUARGA YG SEMPURNA.

    ReplyDelete
  3. ahakss..mcm tu lah saling bantu membantu..kakak QV ni ada berapa org anak eh...3 ke

    ReplyDelete
  4. sngnya buat makanan baby
    kentang frozen ke tu..

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...