Biskut Raya Sendu


Assalamualaikum ...

Sedih je den hari ni .
Dah le kat umah teman kucing nan 9 ekor ni bersama ikan ,
pepagi lagi kucing kesayangan 
dah jatuhkan my lampu side table .
Bercerai kepala dengan kakinya , 
berderai sekali mentolnya .
maka bergelaplah bilik den ini malam .
... huhuhuuuu .


Biskut Raya Sendu


Petang ni lak ,
sedang seronok layan astro lak ,
tetiba lak tv padam .
pagi tadi dah bunyi meletop 2 kali sebenarnya .
Tapi skrin ok jer on .
masa tu dah rasa semacam je .
Memang dah sampai masa nak meninggalkan dunia .
Redha je lah .

Manusia ni bila dah biasa ada kemudahan ,
kena tarik sikit je dah tak best .
Agaknya , inilah rasanya kalau gadget tak de kan !

Eh heh ... Tak juga lah .
vee membesar dengan tv hitam putih 
sampailah gadget canggih .
ok je kalau tak ada gadget sebab vee tak de whatsapp .
Cuma ada game je .
... heh heh heh

Harap - harap lappy nan satu ni ok je .
tapi ... ada tapinya tu .
Quota dah habis .
Nasib baik masih diberi kebenaran layan youtube .
Itu pun ada movie yang laju , 
ada lak yang menyiput loadingnya !

Tak pe lah . 
Esok boleh je pusing - pusing cari lampu .
Itupun kalau rajin .
... heh eh heh

Kalau tv tu , biarlah tuan rumah yang cari .
Tapi rasanya pasaraya je yang buka .
Kalau pegi kedai , 
boleh gak dapat limau dan angpau .
lagilah kalau kita ni pelanggan pertama .
... kan kan kan !


Biskut Raya Sendu

Biskut Raya Sendu


Kat Malaysia ni , kalau bangsa lain raya , 
bangsa kita pun raya juga .
Buktinya , masing - masing pulun ambil cuti .
Bersama - sama menyesakkan highway yang ada kat Malysia ni .
Itulah meriahnya cuti - cuti Malaysia !

Gatal tangan sambil melayan hati .
sambil tunggu youtube loading .
Kengkonon nak try resepi .
buat punya buat , 
jadilah biskut kat atas tu .

Biskut raya sendu .
biskut yang dihasilkan di kala sendu .
boleh lah makan sambil layan youtube .
resepi boleh dapatkan di SINI .

Selamat bercuti semua ...







9 comments:

  1. Ada hikmah barang rosak... Selagi tak rosak tak ler merasa mende baru... Kalu tak rosak tak terhasillah biskut sendu... He He He...

    ReplyDelete
  2. Semua nk mtk beli baru la tue kan.. hehehe..sabar jer la.. Amboi rajin btl buat biskut raya ek.. nak sikit..=D

    ReplyDelete
  3. selamat bercuti yer... biskut sendu pun sendu lah.. janji biskut raya...

    ReplyDelete
  4. Biskut telinga gajah orang dulu-dulu kata.

    ReplyDelete
  5. comel juga biskut raya sendu tuh..hehe..nama pun unik :)

    ReplyDelete
  6. puasa pun belum dah ada biscuit raya :-)

    Nasib baik lampu dan TV rosak then terhasil lah biskut sendu tu

    ReplyDelete
  7. Kalau zumal dikala sendu biskut mesti turut sendu mungkin terus tak jadi tau ^-^

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...