Masih Ada Kesabaran


Assalamualaikum ...

Kucing den memang sangat teruja bila dapat friskis .
Sanggup mencakar sepenuh perasaan 
dengan harapan kukunya dapat menembusi pembalutnya .
Bila terbarai , bolehlah kenduri ramai - ramai .

Tuannya pulak selamba dek je buat tak nampak .
... saja je nak mendera kan .
heh heh heh ... sikit jer .


Masih Ada Kesabaran


My kucing ni ada habit .
Walaupun sudah dihidangkan dalam banyak mangkuk ,
tinggal pilih nak join makan dengan kucing mana 
tapi makan kat plastik friskis juga yang dibuatnya .
... lagi banyak , katanya .

Maklumlah , bila tuannya nak mengembara
barulah dapat makan friskis .
Kalau tidak , menghadap ikan je lah memanjang kan .
Maka haruslah ko berdoa kucing ,
agar tuanmu rajin mengembara
maka dapatlah ko makan friskis selalu .


Masih Ada Kesabaran

Lihatlah betapa my kucing ,
walaupun lapar , masih ada kesabaran !
ikut giliran katanya .
Tak boleh potong que .
Kena hormat yang datang dulu .
... sabar itu separuh daripada iman !

Esok , hari buruh .
Pastinya ramai yang pulang ke kampung .
Kan cuti pulun 4 hari .
Harapnya yang balik kampung itu 
masih ada kesabaran di atas jalan raya .

Jangan potong que sesuka hati .
Nanti jadi susah hati ...
Yang menunggu kepulangan lak 
terus jadi sedih hati ...

Selamat Hari Buruh 
kepada kita semua ...







10 comments:

  1. SELAMAT HARI PERKERJA...KEMANA BERCUTI VEE..

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  3. oo..nak kena tinggal, dapat makan sedap2..hehe..

    happy holiday..

    ReplyDelete
  4. kelakar la.. masih ada kesabaran walaupun lapar

    ReplyDelete
  5. kucing fun bersabar sbb lafar tafi ada manusia yg x sabar jika lafar rasa nk telan orang heeee

    ReplyDelete
  6. Dia makan dalam plastik sebab takut tuan dia sabotaj! Kah Kah Kah...

    ReplyDelete
  7. Berbulu je tengok driver potong jalan and guna jalan kecemasan tu. Jenis tak menyempat, orang lain pon nak balik jugak. Huhu.

    Comel je kucim, itu berapa lama kepala dok dlm plastik tu? Ahaks

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...