Menayang


Assalamualaikum ...

My anak buah suka benar bila ada posmen berhenti kat pagar .
Maka berebutlah nak ambil surat .
Di petang hari , si abang terjah bilik .

" mak usu , surat . "

Lepas bagi surat , 
si abang masih terpacak kacak depan den .
Sengih - sengih je memanjang .

Kenapa dia buat macam tu ?
Sebab dalam sampul surat tu ada barang .
Dia nak tahu apa ada di dalam .

Menayang


Dah jadi kelaziman ,
bila mak usunya dapat kiriman berisi barang ,
maka seantero isi rumah nak tengok .
Dan mak usunya dengan riak menayang ...


Menayang

Dalam sampul surat tu ada sekeping poskad .
Poskad gambar istana Korea ...


Menayang


Bersama sekeping stem .
sapa yang tak kenal lagi 
meh den kenal kan ...


Menayang


Juga keychain dan ...
my anak buah lancar je kata :
" ada ketip kuku mak usu "

Nampak tak betapa semangatnya my anak buah menyibuk .
... heh heh heh .

Sorry SS , den buat jugak entry .
Sebab entry ni cepat siap .
Den tak yah nak fkir banyak .

SS ...
... terima kasih atas pemberian ini .
terima kasih kerana menghargai ,
walaupun tak dapat kerap bertamu ,
semoga persahabatan maya ini berpanjangan .

 Bila den mai situ ,
den akan tekun dengan 3 entry ,
den selak entry - entry lamanya 
sebab den suka baca celotehnya yang bersahaja .

Kalau den sedih ,
den juga akan ke blognya
sebab celotehnya 
buat den gelak sampai keluar air mata ...

SS ...
Sebenarnya JB tu den dah biasa je melepak .
My sis ada kat Majidee .
Mungkin juga boleh berlanggar bahu nanti ...
... heh heh heh .


Selamat bercuti semua ...





11 comments:

  1. seronoknya dpt hadiah...selamt bercuti...qv minat menulis cerpen..temanya bebas, selitkan unsur perpaduan...hantar karya ke ssitaim@gmail.com karya akn diantologikan. selamat berkarya. hantar cepat ya.

    ReplyDelete
  2. wahhhh!!! SS mmg baik hati sbb JM fun dafat

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita tak dafat fun... (tak sembuh lagi key keyboardnya kak oi...)

      Delete
  3. SS tersengih2 baca entry ini... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
  4. Part anak buah menyebuk tu klakar... Boleh dibayang cemana ruper dorang menyibuk tu.... He He He...

    ReplyDelete
  5. Semoga persahabatan maya ini juga berkekalan Vee... Insyallah! Aamin....

    ReplyDelete
  6. Ok... SS nak tunggu bila berlanggar bahu tu.. Majidee??? Dokat yo dengan tompek denn.. Den pon hado kawan duduk situ....

    ReplyDelete
  7. berlanggar bahu..hehe.. apa brang.. langgar pipi la..kekeekeee

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...