Jeruk Madu Pak Ali


Assalamualaikum ...

Jeruk Madu Pak Ali | Den suka jeruk buah . Korang suka tak ? Rasanya ramai yang suka makan jeruk kan ! Den dengan my kakak , kalau menziarah rumah orang masa hari raya dan ada jeruk buah , memang habis lah den dengan my kakak melantak tanpa segan silu . Tapi , den lebih sukakan jeruk buah yang masam . Den paling suka dengan jeruk buah pala dan kelubi .


Jeruk Madu Pak Ali




Ingat Penang Ingat Jeruk Madu Pak Ali


Beberapa hari lepas , man in the house ada seminar di Penang . Bila my anak buah khabarkan perkara tu , automatik perkara pertama yang den fikir adalah Jeruk Madu Pak Ali . Bak tag line Jeruk Madu Pak Ali , ingat Penang ingat Jeruk Madu Pak Ali ! Makanya den berdoalah supaya ada buah tangan Jeruk Madu Pak Ali . 

Jeruk Madu Pak Ali


Walaupun dah pukul 10 malam , my anak buah masih tunggu man in the house balik sebab buah tangan ! Seperti yang den jangka , my anak buah kecoh sebab Jeruk Madu Pak Ali ada di atas meja .

Jeruk Madu Pak Ali ni dibuat menggunakan madu dan cuka apple . Kalau jeruk lain , selalunya gunakan gula dan cuka tiruan je . Jadinya , gabungan madu dan cuka apple tu memang sihat untuk kesihatan kita . Korang nak buat koktail pun boleh .


Jeruk Madu Pak Ali

Wakil Pengedar


Malam tadi , sambil layan astro sambil makan Jeruk Madu Pak Ali . Maka den pun terfikir , Jeruk Madu Pak Ali kan dah terkenal , takkan kat sini tak ada jual ? Jadinya , sebelum taip entry ni , den melenjan jap tanya kat mr. Google . Hasilnya ... hahahaaa ... rupanya kat tempat den ada kedai yang menjualnya ! Den pun khabar kat my kakak :

" ma , kat sini ada jual Jeruk Madu Pak Ali rupanya . "

" ada , kat pasar borong . "

Terkedu den sekejap . Dah macam katak dok bawah tempurung je gamaknya . Selalunya klu teman my kakak pergi ke pasar borong , den dok je dalam kereta . Lepas ni , bolehlah melenjan Jeruk Madu Pak Ali sampai puas !


Hasil carian den , Jeruk Madu Pak Ali ni dah ada banyak cawangannya di seluruh negara . Kalau korang nak tahu lebih lanjut , sila pergi ke www.jerukmadupakali.com . Tapi kan , tak banyak maklumat wakil pengedar di situ . Setakat yang den jumpa di Google , dah banyak dah wakil pengedarnya di sekitar Kuala Lumpur ni . Ada di Shah Alam , Cheras dan Bangi juga .

Belian Online


Oleh kerana orang sekarang ni lebih suka beli online , Jeruk Madu Pak Ali juga ada tawarkan pembelian secara online . Korang boleh klik di SINI lah ya .



Lepas ni , kalau teringin boleh la den pi cari yang kat depan mata tu ... heh heh heh 









19 Sila komen:

  1. selalu kedondong akan habis dulu..hehehe

    ReplyDelete
  2. terangkat bila dengar jeruk ni..layan ni masa raya..hahaa

    ReplyDelete
  3. sedap kan jeruk madu pak ali ni..tapi bila dh berusia perut dh xmampu nk terima jeruk yg masam manis ni...terasa urat perut bagai dihiris...

    ReplyDelete
  4. la.. tgh dok makan jeruk ni masa BW mlam ni.. hehe.. berjodoh plak

    ReplyDelete
  5. memang sedap jeruk madu pak ali ni, tapi susah nak jumpa kedai yg jual ... terliur pula bila tengok :)

    ReplyDelete
  6. kebanyakan jeruk sekarang dah tawar rasanya.Kadang-kadang langsung tak sedap pun.Tapi jeruk madu pak ali ni memang mantain rasa jeruk yang fresh dari zaman akak kecik-kecik dulu.

    ReplyDelete
  7. Jeruk Pak Ali ni memang best. Walaupun ada banyak jeruk dipasaran, memang nak cari produk muslim dan keluaran bumiputera.

    ReplyDelete
  8. saya pun suka jeruk pak ali ni..sebab bila makan tak sakit tekak.. terliur plak

    Jemput singgahPerlu ke beli emas sekarang?

    ReplyDelete
  9. wah sodapnya jeruk pak ali. Dolu2 memang suka lah ni, ada kureng lah sikit sebab jeruk2 ni kurang berkhasiat tapi tekak yang terliur sangat. hehehehe

    ReplyDelete
  10. Memang senang dah lepas ni.. tak payah dah tunggu sapa2 ke sana kirim belikan.. ;)

    ReplyDelete
  11. kelas jeruk madu pak ali sekarang ni..xyah pi penang pun bleh mkn.

    ReplyDelete
  12. dekat saja dgn rumah tp tak pernah beli sgt pon. hehehe

    ReplyDelete
  13. Zumal suka jeruk buah salak... Jeruk Madu Pak Ali memang sedap ^-^

    ReplyDelete
  14. maju bisnes pak ali, dah sampai kolumpoq!

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...