Buat Kerja


Buat Kerja | Cuti sekolah hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi . Masa ni mesti korang sedang pening nak urus keperluan seklah anak - anak . Sis tengok my kakak nak urus 5 orang tu pun macam dah tak terurus ... banyak sangat permintaan . Layan je lah mama .


Buat Kerja




Abang sedang mop lantai .
Bila abang mop lantai , memang berkilat dan wangi .
sambil mop lantai sambil sampaikan pesanan penaja ;
" nabila , dah siap basuh pinggan nanti cuci lantai ( dapur ) sekali tau " .


Masa mula cuti dulu , pada pertengahan november , my kakak dah mention my anak buah ;

" cuti sekolah semua kena buat kerja rumah . "

Korang rasa my anak buah ada buat tak ? Ada buat dan ada masa memasing mengulor je depan tv . Nak tak nak , my kakak kenalah dok dapur bereskan semua benda . Tapi , ada masanya mereka buat kerja rumah ikut pembahagian masing -masing . 


Buat Kerja

Nabila dah ambil tender cuci pinggan .
kalau mamanya ada , dia juga yang kena suruh cuci pinggan .
walaupun lemah gemalai , kilat juga sinki tu dikerjakannya .


Cuti sekolah ni , bila hujung minggu , my kakak dan man in the house jarang ada di rumah . Jadinya , mak usu jadi mandor . Kalau mak usu malas nak keluarkan anak tekak suruh itu dan ini , mak usunya dok je terperap dalam bilik . Nanti tau lah mereka apa nak buat . Kalau dah lapar , tahulah mereka nak masak sendiri . 

 Buat Kerja

dak hanani sedang ambik mood nak sidai baju .
dia ni sanggup termenung panjang dari sidai baju ... hehehee


Perkataan yang erap sis dengan di waktu cuti sekolah ni ;

" rasanya mama dah kemas bersih dapur tadi . siap lap dapur gas lagi . Nape dah bersepah lagi ni ? "

korang rasa ? .... hahahaaaa ... anak - anak ... redha je lah .


dak najwa juga yang selamat sebab baby ainul suka melekat dengan dia even mamanya ada ... heh heh heh ...




No comments:

Post a Comment

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...