4 Sebab Korang Tak Patut Skip Sarapan


Assalamualaikum sahabat ...

4 Sebab Korang Tak Patut Skip Sarapan  | Sarapan pagi atau orang putih kata breakfast ( maklumlah orang kita lebih suka sebut bahasa mat salleh ... heh heh heh ) selalunya ramai yang skip . Maklumlah , bangun pagi kekadang terlambat , lepas tu nak urus anak , keperluan suami lagi , pastu kejar masa nak gi kerja takut punch merah . Tu belum lagi kira hadap jem dan juga tetiba ada accident .


4 Sebab Korang Tak Patut Skip Sarapan


4 Sebab Korang Tak Patut Skip Sarapan 


Walau apapun keadaan korang setiap pagi , kalau boleh sarapanlah . Korang boleh je sarapan dalam kereta juga kat office . Buat je sarapan yang mudah macam roti sandwich , roti sapu jem , kaya , butter . Kat office korang pun ada pantry kan . Boleh je makan bijirin tuang susu .

Sebenarnya , korang pun tahu kan , ada kesan kalau korang skip sarapan ni . Antaranya 
  • dapat mengurangkan berat badan kita
  • boleh tingkatkan daya tumpuan
  • merendahkan risiko sakit jantung
  • membekalkan tenaga

Se

4 comments:

  1. SALAM JUMAAT...KAK BERSARAPAN NI MESTI SBB SEJAK KECIL DH BIASA GITU...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus tak skip sarapan ni . blh elak gastrik ...

      Delete
  2. kak yan selalu skip sarapan..pas ni tak.nak lagi skip

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...