Runaway Bride | Romantis Di Bulan Februari


Runaway Bride | Romantis Di Bulan Februari | Febuari adalah bulan cinta atau biasa disebut Valentine's Day tapi bukan untuk orang Islam ya . Biarlah mereka meraikan cinta mereka . Jadinya , kalau nak tengok filem cinta sama ada versi melayu atau orang putih ataupun Korea , inilah bulannya .

Runaway Bride | Romantis Di Bulan Februari



Masa cuti Chinese New Year , sis melayan tv sokmo . Jalan - jalan di Astro mencari cerita yang menarik . Banyak sebenarnya . Tapi kaalau semua nak tengok pada masa yang sama , memang tak boleh la kan . Tetiba terjumpa lak filem Runaway Bride .

Sebenarnya , sis memang nak elak tengok filem romantik ni . Tak kira macam mana jalan ceritanya , mesti sis akan mengalirkan air mata sebab terimbau' kenangan itu ' dan ' hasrat ' yang tak kesampaian ... huhuhuuu . Lepas tu , dah tua pun masih ada hati nak berangan itu ini lagi ... hak hak hak .

Runaway Bride | Romantis Di Bulan Februari
Julia Roberts sedang melamar Richard Gere 

Sis suka sangat dengan gandingan Julia Roberts dan Richard Gere ni . Mereka memang serasi . Dalam filem Runaway Bride ni , sis suka sangat tengok ekpresi wajah Julia Robert yang menggambarkan cinta berbunga-bunga dari hati gitu . Meh , tengoklah gambar kat bawah ni 

Runaway Bride | Romantis Di Bulan Februari

Sebelum filem Runaway Bride , Julia Roberts dah pernah digandingkan dengan Richard Gere dalam filem Pretty Woman ... pretty woman walking down the street ... lalalaaaa ... itulah OST nya . Filem ni pun best juga . Pertama kali sis tengok masa umur sis awal 20-an di TV2 .

Sis cuba cari filem Runaway Bride dalam youtube , tapi tidak ada . Yang ada hanya trailernya sahaja . Jadinya , kalau korang nak download filem Runaway Bride , boleh la klik SINI ya . Boleh juga melayan feeling cinta di malam minggu gitu .

Sinopsis


Having already left three grooms at the altar, Maggie Carpenter (Julia Roberts) is branded "the runaway bride" by jaded city journalist Ike Graham (Richard Gere). But, after his facts are called into question, Ike races to Maggie's hometown to save his reputation and report on her upcoming fourth trip down the aisle -- during which he's convinced she'll run again. Though he's there on a muckraking mission, Ike can't help but fall for this breathtaking heartbreaker.


4 comments:

  1. Suka sangat cerita2 julia roberts dan richard gere

    ReplyDelete
  2. suka la movie ni.. julia roberts memang best kalau tgk semua movie lakonan dia :)

    ReplyDelete
  3. Oh, dah tengok cerita ni dulu-dulu! Dek penangan gandingan mereka yang awesome sangat dalam Pretty Woman, wajiblah tengok juga filem ni selepas tu. Richard Gere ni dulu-dulu menjadi pujaan hati juga. Senyumannya tu aduhai...

    Sekarang tidaklah!

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...