Resepi Mudah Karipap Roti


Resepi Mudah Karipap Roti | Karipap ni makan tradisional melayu . Tapi pelik juga bila orang putih panggi curry puff . Mungkin kerana intinya tu kentang masak kari . Jadinya , karipap dulu ke curry puff dulu ye ... tapi my arwah bonda sis dari dulu tak panggil karipap pun . Dia panggil epok-epok ... meh meh meh . 

Resepi Mudah Karipap Roti



Resepi Mudah Karipap Roti


Kalau ikut resepi asal karipap ni , korang memang kena uli dulu tepung untuk buat kulitnya kan . Memang leceh lah . Lepas tu nak kelim lagi kulitnya supaya tak terbarai isinya . Teringat dulu masa sis belajar mengelim karipap ni . Macam gajah besornya kau ... hahahaa . Sampailah mak angkat sis ajar step by step sebab dia memang jual karipap .

Bila zaman dah berubah , resepi karipap sudah mula reformasikan ... erk , betul ke penggunaan bahasa tu . Kalau dulu kulit karipap guna tepung , tapi sekarang ni korang boleh guna roti je dik non ! . Resepi karipap roti pun senang je . Dah jadi viral pun di facebook satu masa dulu .

Cuti hujung minggu ni bolehlah korang buat untuk sntapan keluarga tercinta .


1 Sila komen:

  1. BUAT KARIPAP GUNA ROTI MUDAH JUGA TU...BOLEH CUBA NI...

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...