Syamsul Debat


Syamsul Debat | Korang pernah tak dengar nama ni . Mungkin ada yang pernah dengar mungkin juga tidak . Beliau bukan sorang pelakon ataupun penyanyi puaan korang . Tapi selepas tengok dia , kami terus jatuh cinta . Nah tengok gambar bawah ni . Hansem tak ?


Syamsul Debat

Syamsul Debat


Syamsul Debat yang memiliki nama penuh Syamsul Ismail merupakan seorang ustaz yang berceramah secara bebas . Waktu petang selalunya man in the house akan menonton program celik ilmu di TV al-Hijrah . 

Bila masuk bulan ramadhan , selepas habis program celik ilmu , kami tak tukar chanel lain sebab nak tunggu azan yang menandakan masuknya waktu berbuka . Selepas habis azan dalam pukul 7.30 malam , adalah program yang tajuknya Syamsul Debat .


Syamsul Debat


Pertama kali tengok syamsul debat ni , dah jatuh cinta tau . Nak tau kenapa ? Sebab ustaz syamsul ni berceramah penuh dengan lawak jenaka . Korang sentiasa gelak tau bila . Belum habis gelak , dah ada lawak lagi . memang best giler !

Program syamsul debat ni memang penuh pengisian . Ustaz syamsul ni seorang pendebat yang hebat . sebab tu dia gelarkan dirinya Syamsul Debat . 

Korang yang belum pernah tengok , apa kata korang cuba tengok bermula petang ni . Tapi sis tak perasan lak program syamsul debat ni bersiaran setiap hari ke idak . 

Sambil berbuka , sambil tambah ilmu agama dan sambil gelak tawa juga . Jangan sampai tersembur sudah dalam mulut ya .

Sis nak jalan-jalan window shopping raya lagi . Mana lah tahu ada yang berkenan ... heh heh heh .



10 Sila komen:

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...