Cerita Hantu Ada Lagi Ker ?



Cerita Hantu Ada Lagi Ker ? | Cerita hantu kat tv sekarang ni dah tak seram sebab production house kat Malaysia ni suka buat cerita hantu lawak sejak ramai pelawak baru timbul . Cerita hantu lawak ni dah macam sinonim dengan raya . Korang perasan tak ? Kalau cerita hantu orang putih lak , lebih kepada aktiviti paranormal .


Cerita Hantu Ada Lagi Ker ?




Tapi kalau korang nak juga tengok cerita hantu , ni ada 13 cerita hantu yang buat korang tak boleh tidur malam .

Rumah arwah bonda kat kampung tu , biasalah . Sis pernah cerita kat sini dulu . Maklumlah , rumah hanya ada penghuni pada sebelah siang je . Malam , my uda akan balik umah dia lah . Jadinya , bila malam cuma ada lampu tapi tak ada orang , korang rasa ? ... hahahaaa .

Balik kampung kali ini , memasing tak nak tahu cerita pasal hantu . Lagi pun ' benda ' tu bukan kacau kami pun . Cuma kekadang sesaja bagi kami ' cak ! baaaaa ... gitulah . Kami sebenarnya tak nak buat anak buah ketakutan . Jadinya , yang dewasa tu buat tak tahu sahaja . Kunci mulut jangan sampai terbuka cerita hantu tiba-tiba .

Tapi klu balik dari beraya pun dah malam , pastu terus terjun tiruk tak ingat dunia , hantu kacau pu tak sedar kot ! ... hahahaaa .

Tapi bila my abang datang beraya , si my kakak ipar pun buka cerita . Katanya , malam dalam kul 10 gitu , dia nak pi bilik air di luar . Pastu anak lelakinya yang berusia 5 tahun tu berkata :

" ibu , ada hantu . "

" mana  ada ? "

" tu , nenek rambut putih sambil tunjuk kat depan dia . "


Tak memasal goyang lutut my kaka ipar ... heh heh heh .

Ala , mereka kan makhluk Allah juga . Sekadar berkongsi tempat je , ok lah tu kan .... heheheee .


9 comments:

  1. betul benda2 tu semua wujud.. kalo kita tinggal rumah beberapa hari pun da mula bertandang. jadikan amalan baca Al Baqarah skali stiap tiga hari.. takpun pasang kuat2 satu rumah dengar..

    ReplyDelete
  2. saling berkongsi ruang kehidupan kan qv...jgn lupa cpt emel kak alamat ya...tq

    ReplyDelete
  3. hantu?
    http://belogs.blogspot.my/2016/07/meletop-fm.html

    ReplyDelete
  4. Kalau tenguk cerita hantu orang putih memang menyeramkan.

    ReplyDelete
  5. janji aku tak kacau kau, jangan kacau aku ye..hehe

    ReplyDelete
  6. hehe..asal kt jgn kacau dia kan.. buat perkara leklok

    ReplyDelete
  7. Kalau saya anak cakap macam tu pun boleh jadi menggeletar kepala lutut. Nak lari seribu langkah, kaki dah tak kuat pulak nak jadi pelari pecut!

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...