Sambut Merdeka


Sambut Merdeka | Hari INI kita sambut hari kemerdekaan yang ke 59 . My jiran , setiap tahun akan kibarkan bendera bila masuk bulan Ogos setiap tahun . Sungguh mereka INI sangat berjiwa patriotik walaupun berbangsa India . Jirannya yang Melayu ni , selamber je tak Beli bendera . Apatah lagi nak memasangnya ... Heh heh heh ...

Sambut Merdeka



Macam mana korang sambut Merdeka ? Pergi membeli belah , melakukan aktiviti luar bersama keluarga atau sekadar bersantai bersama keluarga di rumah ?Maklumlah hari INI cuti walaupun cuma sehari . ITU lebih beruntung berbanding mereka yang tak cuti .

Plan asal kami nak jalan-jalan cuci Mata Tapi Ada pula tetamu dari kampung nak datang . Bila tetamu balik , mood nak ukur jalan dah hilang .

Malam tadi di taman tempat sis ni meriah . Seawal jam 9 malam Ada jamuan sempena Merdeka yang dianjurkan rukun tetangga . Rasanya Rama lelaki je kot yang datang . Man In the house je yang pergi . Kami lebih selesa layan astro je . Pas tu , jam 12 malam Ada pula mercun . Malas pula nak berlari tangkap gambar .

Oleh kerana hari INI hari terakhir astro bagi chance tengok free semua channel , Maka sis nak melenjan sampai lebam ... Meh meh meh ...

9 comments:

  1. selamat hari merdeka..n selamat bercuti dear..i sambut merdeka buka booth tepi jalan..hehhe...;)

    ReplyDelete
  2. Assalam

    Singgah sini
    Salam kemerdekaan. Merdeka.

    ReplyDelete
  3. Salam Merdeka.
    Menghargai kemerdekaan X semestinya pada bendera saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ptg merdeka dlm hidup dan jiwa mengikut cara kita ...

      Delete
  4. Cuti merdeka.. SS tido... Tidoo... Tidoo... Ha ha ha

    ReplyDelete
  5. Saya macam biasalah, keluar rumah untuk cari makan aje. Lepas tu duduk rumah diam-diam, buat kerja rumah yang tak pernah habis. Nak juga balun sampai lebam channel Astro yang percuma tu tapi tak terdaya nak tengok semuanya ^_^

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...