Kongsi Kegembiraan


Kongsi Kegembiraan | Rasanya Dah seminggu kot sis tak kongsi cerita dengan korang . Bukan tak ada idea nak bebel dengan korang cuma sibuk sikit . Sekarang ni sedang cari masa yang sesuai untuk berblog . Memandangkan doPada hari kejadian  spelih jadi arwah ni , malam sis hanya bertemankan phone dan TV je lah ... Huhuhuuu .



Korang nampak kan benda Kat atas tu . Meh ler sis cerita . Tapi tangan bimbang, celoteh sis selalunya tak panjang mana pun .

Bila tiba birthday , sis niat Nak kongsi kegembiraan dengan belanja my anak buah makan kek . Syukur sebenarnya kerana Allah panjangkan umur , limpahkan rezeki , kesihatan juga baik ... Alhamdulillah .

Macam biasa , pergi giant Nak dapat kan satu .

" kek Kat giant tak sedap lah "

Owh , dah Ada taste Rupanya . Maka pergi lah ke Aeon . Nampak pulak kek keju . RM 14 je harga nya tapi bukan 1 Kilo lah . Oleh kerana bala tentera ni ramai , Maka ambillah 2 . Rasanya pun sedap .

Nampak nya , lepas ni rembat je la cheese kek tu , pastu buat krim ( bab buat krim ni my anak buah expert ya ) untuk kek birthday mereka kalau malas atau tak sempat Nak buat kek .



Pada hari kejadian , pelik pula gelagat my anak buah . sebenarnya sis Dah dapat agak Dah mereka Nak bagi hadiah .

Kisah bermula bila my anak buah sibuk Nak mencari hadiah untuk abahnya Sebelum cuti hari Malaysia . Maka mak usunya pun acah-acah nak hadiah juga .

Jadinya malam kejadian dapat lah kotak tu . Dalam nya biar sis je lah yg tatap ya . APA yang lebih penting bagi sis , mereka ingat sis bila sis tua nanti .

Tiada yang lebih berharga dari hubungan yang erat dan berkekalan .


5 comments:

  1. Happy belated birthday...bestnya dapat hadiah, apa pun hadiahnya, tanda ingatan tu yg penting..

    semoga panjang umur, dimurahkan rezeki..

    ReplyDelete
  2. kongsi tu yang best.lagi2 tengok diaorang happy

    ReplyDelete
  3. betul tu..moga trs murah rezeki...

    waa..dpt hadiah apa tu...

    ReplyDelete
  4. alamak dah sebulan berlalu.. happy belated birthday sis.. kenapa lama senyap ni..

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...