Untuk Pertama Kalinya


Untuk Pertama Kalinya | Setiap perkara yang kita mahu lakukan , mesti ada pertama kali . Dari kecil sampai besar mesti ada pertama kali . Walaupun sudah beruban , tetap ada pertama kali . Kan dalam hidup ni banyak benda kita nak buat dan banyak benda baru yang kita akan jumpa walaupun dah bongkok tiga , betul tak ?

Untuk Pertama Kalinya




Nuffnang cashout


Selepas hampir masuk 5 tahun berblog , baru terbuka hati nak cash out . Blogger lain dah buat banyak kali , tak kecoh pun ! ... heh heh heh . Ni ayat sendiri terasa namanya .

 Alhamdulillah , urusannya sangat mudah . Cuma Nuffnang hantar mail untuk minta nama penuh sama dengan IC sebelum krismas  . Ya , sis tak letak BINTI . Dah kena lock profil tu camna nak ubah . Hantar tiket , tapi rasanya person in charge tiket dengan person yang buka cek tak ada connection kot ... huhuhuuu . Pastu dapat mail dari HSBC bank yang cek on the way dan diberi juga salinannya . Dalam nak sebulan jugalah baru dapat cek ni .

My anak buah macam tak percaya je sis dapat cek sebab ada blog . Maka berjelalah sis explain . Jeles sih my anak buah sebab mereka sedang rancang nak beli tablet tapi tak dapat beli lagi . Tu lah , nape malas nak tulis blog ? Hahahaaa ... 

Apa sis buat dengan hasil nuffnang ni ? Sis selalunya , kalau dapat upah dari hasil kerja macam nuffnang ni , sis akan beli banda yang sis boleh tengok sampai bila-bila . Buat reward gitu .

Lepas dah kosong akaun tu , sis ada juga jeling-jeling iklan nuffnang yang masuk . Alhamdulillah , walaupun sis tak berapa aktif sejak 3 bulan kebelakangan ini , iklan dan RM masuk juga . 

Maka rugilah kan kalau sis abaikan blog ni macam tu je . Jadi , paksa diri buat entry walaupun mata nak jeling FB je ... heh heh heh .

Syukur malam ni ada idea nak mengarang walaupun membebel perkara yang tak de faedah . Tak pe . Kan blog juga boleh jadi diari kan ... hiks .

Jumpa lagi ...




7 comments:

  1. wahhh...tahniah...semoga makin murah rezeki dalam berblog ni yer :)

    ReplyDelete
  2. wahh tahniah..bleh blanje kepsi satu ni ;-)

    ReplyDelete
  3. Wah syoknya kak. tahniah! btw saya singgah blog ni sambil follow sekali ya. Teruskan berblogging hehe. Jemput melawat blog saya jika berkesempatan kak

    http://anothersyed.blogspot.my

    ReplyDelete
  4. Tak boleh bukak akaun Nuffnanglah Vee....entah kenapa. Banyak jugak dah cash dlm akaun dulu tu jadinya kira burn jerlah kot

    ReplyDelete
  5. Wahhh..tahniah. dlu2 slalu gak cashout..skarang blog senduu..masuk pom kurangg..hahaha.. Ntah bila dpt cahsout plok ni.. Rsa seronok sgt kan.. Hasil kt menulis blog.. Nmpk jgk hasilnya

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...