Tumpang Gembira


Assalamualaikum ...

Cerita dah basi sebenarnya .
Kisah berlaku minggu lepas .
Tak ingat pula hari apa .

Di pagi hari ,
 sedang QV menekan kunci - kunci keyboard , 
masuk lak message .
Message dari seorang teman ;
" Exam tu dah lulus . "
Alhamdulillah ... 
tercapailah hajatnya untuk dapat lesen besarrr itu .

Sebelah petang lak , sedang QV merehatkan badan :
QV : " Dari mana ? "
My kakak : " Sekolah . "
QV : " Apa hal ? "
My kakak : " Dapat panggilan suruh gi . Urgent katanya . 
Suspen jer . Rupanya dapat anugerah cemerlang . "
QV : " Erkkk ... dapat lagi ! Alhamdulillah . "

My kakak dapat lagi anugerah cemerlang 
untuk kali ke 3 di sekolah yang ke 3.
Dengan lain perkataan , setiap sekolah yg diajar , 
dia dapat anugerah cemerlang .
Bezanya kali ini , jabatan yang pilih dia .
Maka tiba - tiba QV terfikir .
... pagi tadi , kawan . Petang ni my kakak pula .
Bila lah nak datang berita gembira untuk QV agaknya .
... huhuhuuu . 
Kalau dapat tempias tuah mereka ni ok juga kan ...


alt image tag

Maka sebab itulah my kakak merelakan dirinya 
di pau oleh anak-anakanda tercinta .
Kat atas tu jam tangan baru si abang .
Amboiii ... meriah sakan korang serang giant .
Rela dalam terpaksa sebenarnya .
Minggu depan kena renew roadtax , 
disaat gaji semakin menipis .

Minggu lepas dah bayar saman melebihi had laju .
My anak buah kata , " mama merempit ! "
Kalau dah anak - anak bersiap pun lambat ,
nak meredah jem lagi ...
" ... yang penting punch card tak merah beb . "
My anak buah sampai ada yang muntah .
Itu dulu , sekarang anak buah dah steady jer .
Korner lipat tanpa brek , itu biasa bagi dia .
My anak buah layan jer bila korner .

Panjang lak QV menceceh kat sini .
Ok, stop dulu ... arios !





12 Sila komen:

  1. mana lah tau pas ni rezeki QV pulak..hehe

    ReplyDelete
  2. tahniah utk kakak yg dpt hattrick guru cemerlang...rezeki tu tentu pangkat dh tinggi n gred gaji yg baik...

    ReplyDelete
  3. bertuah your kakak QV. selalu dapat anugerah. tak lama lagi berjangkit kat QV pulak..

    ReplyDelete
  4. tahniah..sbab result bgus..
    kekalkan kcmerlangan ya adik2

    ReplyDelete
  5. Tahniah kpd kakak utk anugerah cemerlang kali ke-3...

    ReplyDelete
  6. emm,murah rezeki dorang..tapi jgn drive laju2 sgt tu..hihi

    ReplyDelete
  7. Moga ada lagi berita baik tuk QV plak lepas ni... hehe

    ReplyDelete
  8. wah..3 kali dpaat anugerah cemerlang..ini betul2 cemerlang nih..hehhe..tahniah ..

    ReplyDelete
  9. Wah, tahniahlah kat kakak Vee. Excellent. Excellent. Bagus gitu. Cuma harapnya merempit di atas jalan akan berkurangan kecemerlangannya. Hiks !

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...