Dia Suka Aku


Assalamualaikum ...

Sedang elok merehatkan badan di petang hari .
Macmam biasa , bilik diterjah tanpa mengetuk pintu .
My anak buah bagai tak sabar untuk bercerita .

" Mak usu , ada budak lelaki suka najwa . 
Betul mak usu . Ada bukti . "

" Apa buktinya ? "

" Tadi Toyib pijak kaki najwa . "
" Pastu ada budak lelaki ni cakap ; ' ko kacau najwa lagi , aku tumbuk kau ! ' "

" Romantiknya budak lelaki tu mak usu . "

" Budak lelaki tu cakap macam tu bukan bermakna dia suka najwa . "
" Dia cuma nak takutkan toyib supaya jangan buli najwa lagi . "


 Dia Suka Saya
Nasi kerabu ... sedap tapi sambal sikit lah pulak .


Vee perlu beri kefahaman kepada anak buah .
Ikut pengalaman masa muda dulu , 
dari benda macam tu lah akan timbul bibit - bibit cinta monyet .
Ada bimbang sikit kat situlah .
Hati remaja perempuan ni mudah terusik .
Lagi bahaya bila cinta monyet zaman sekarang sudah ' upgrade ' !

Toyib ni memang suka buli my anak buah . 
Sebelum ni dia dah hempas calculator my anak buah yang baru beberapa hari  dibeli .
Pihak sekolah dah ambil tindakan pada Toyib ni .
Tapi kalau dah keturunan 'awang hitam' ... ermmm .
Dah Macam - macam hal dia buat kat sekolah .
Yang kelakarnya dia cerita kat kawan - kawannya ,
ayahnya jadi lecturer kat bukit bintang !

Setakat ni tak ada lagi kisah pasal budak lelaki tu .
My kakak masih cool jer .
Si najwa ni jenis budak selamba tapi naif .
Yang eloknya , si adik , hanani yang lagak gangster tu 
pandai ' jaga ' kakaknya ... alhamdulillah .







10 comments:

  1. as salam
    lma tkmenyinggah sini..

    terliurrr lh plk tgok nsi tu...

    ReplyDelete
  2. dari gaya percakapannya
    memang najwa agak naif
    insha Allah
    semuga semuanya okay :)

    ReplyDelete
  3. Hahahaha.. cinta monyet tu, easy come easy go....

    ReplyDelete
  4. tu la I pun risau kalau nak fikir pasal hal cinta anak dara kami ni, semalam I tanya berapa bf dia ada? 5 katanya, termasuk chocolate dan candy :p

    Waaaah nasik kerabu....

    ReplyDelete
  5. Bagus cara QV bagi ke fahaman dekat anak buah. =D

    ReplyDelete
  6. budak2 skrg mmg advanced. mmg pening dibuatnya.

    ReplyDelete
  7. ANAK2 DARA KECIL NI MMG KENA SELALU DIPERHATI DEMI KEBAIKAN MRK...

    ReplyDelete
  8. Alamak, si Toyib ni satu sekolah ke? Kena jaga-jaga cakap Najwa. Nak cinta monyet takpa lagi, Vee. Asal jangan dengan si Toyib! Merana badan nanti tau :)

    Bapak Toyib lecturer kat Bukit Bintang? Hah, betullah tu, dia bagi lecture kat anak-anak ayam!

    ReplyDelete
  9. cintan cintun budak zaman sekarang ni memang advance..bukan senang nak jaga anak2 kan..
    tapi toyib tu suka buli najwa sebab dia suka najwa kot..huhu

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...