Banyaknya Order


Assalamulaikum ...

My anak buah baru balik dari umah mak ngahnya .
Macam - macam pula buah tangan yang dibawakannya .
Antaranya , jem .
Sebab jem nilah jadi banyaknya order !


 Banyaknya Order

Jem ni macam jem nenas .
Tak berapa nak manis sebab lebih masam .
Sedaplah kalau sapu kat roti .


 Banyaknya Order

Kek kukus cokelat aka brownies ni vee buat malam tadi .
Lepas dah kukus , vee bakar lah dalam 10 minit .
Nak bagi kering sikit kat permukaan tu .
Dah molek jer tinggal potong dan makan .
Tapi sebab jem kat atas tu ,
maka jadilah banyaknya order .



 Banyaknya Order

Inilah hasil order yang pertama .
Kek lapis jem .
Nak membelah kek ni pun kena perlahan - lahan .
Sebab lebut sikit .
bimbang hancur lah pulak .



 Banyaknya Order

Ini lak order yang ke 2 .
Mak usunya dok menyetak kuih bangkit .
Tetiba my anak buah nampak cetak yang ada lekuk di dalam .
Maka orderlah nak letak jem ditengah .

Mak usu mudah jer .
Nak letak jem , boleh jer .
Tapi rajin - rajinkanlah hulur tangan tu ye .
Letak jem mesti kemas .
Mak usu tengok jer .
... heh heh .

Hasilnya memang lah sedap . 
Manis bercampur masam melt dalam mulut .
... hohohoooo








11 Sila komen:

  1. SALAM IDUL ADHA MAAF ZHR BTN QV N FAMILI...SEDAPNYA KEK NI BISKUT BERJEM TU NK ODER BOLEH...

    ReplyDelete
  2. Macam-macam boleh buat dengan satu jem ni je. Mak Usu pun rajin melayan, memanglah banyak ordernya :)

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Raya Korban Vee..All the best

    ReplyDelete
  4. Uishhh, sedapnye leh try gak ni kbtln jem nenas ade lg ni....^_^

    ReplyDelete
  5. Rajin nya..tapi memang best kalau ada jem banyak2 nih...macam2 benda boleh buat..

    ReplyDelete
  6. murah rezeki..
    kek lapis jem tu nmpk sedapp sgt

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...