Salah Tengok


Assalamualaikum ...

Minggu lepas my anak buah request nak ais krim 
bila nampak campuran whipping cream 
dan cheese cream masih berbaki dalam ais box .
Tak kan nak buat ais krim kosong
aka tak ada campuran tu .

Jadinya pada Jumaat lepas , 
mengukurlah Giant .
Kebetulan Giant ada wat harga offer 
serendah RM2 hingga RM 12 . 
Offer ni sampai 8 April .
Jadinya nak tengoklah apa yang dioffer tu .


Salah Tengok


Sambil - sambil tu dok fikir nak campur apa dalam ais krim .
Nampak lak apple hijau .
Jadi nya decide nak guna apple hijau je lah .
Harga pun cuma RM 1.49 jer 
kat banner yang tergantung tu .
Ok lah . Murah tu .
Sebelum ambil tu tanya lah staff kat situ ;
" tak timbang ke ? "
" tak . " katanya .

Dengan senang hati membawa segala tangkapan ke kaunter .
Siap dah kira lagi berapa RM kena bayar .
Tetiba ... RM8.99 untuk sepeket apple ?

Maka senyum sensorang lah den kan .
Lain kali tengok betul - betul mata tu ekkk .
Jangan salah tengok lagi !

Maknanya RM1.49 tu harga satu kilo ya
bukan satu paket !

Kat umah ambil lah sebiji nak merasa .
alahai ... ku ingat masam , rupanya manis .
Adalah sikit masam ...

Sebab manis , tak berapa sedaplah 
bila campur dengan asam boi kan .
Tapi untuk perojek ais krim , tetap berjalan juga ...

Ais krim dah ilek ...
Tak de gambar sebab sibuk makan je .
... heh heh heh .






4 comments:

  1. LAMBAT PULA PIC AISKRIM NK MUNCUL YA...

    ReplyDelete
  2. adehhh saspen betul vee ni.. bru nak menengok eskrim campuran cream cis tu....

    ReplyDelete
  3. kalau sepeket sekilo..JM borong 10 peket ahahah...

    ReplyDelete
  4. Itu silap mata peniaga *_* Selalu sangat letak harga per kilo lepas tu yang harga sikit punya besar font digunakan tapi bab berat tu, kecil-kecil je duduk kat bawah harga. Dulu selalu juga silap tengok tapi dek kerana selalu makanya lebihlah berhati-hati!

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...