Seksa


Assalamualaikum ...

Dah tiga hari den perasan internet den laju gila .
Mimpi apa lah agaknya telco den ni .
Tapi ... den tetap ada masalah juga . 
Masalah den , quota den dah habis 
walaupun den punya 8GB .

Bila quota den dah habis 
SEKSA lah den nak buat blogwalking .
mana - mana blog yang ' berat ' terutama yang gunakan .com
confirm telco den dah block dengan pesanan penajanya .
Kalau blog yang gambarnya besar dabak saiz x-large tu .
den cuma dapat baca skrip je dalam blog korang .
SEKSA tau SS , JM dan MKL .
... huhuhuuu sedeyyyy wooo !

walaupun den SEKSA nak berblog ,
den masih lagi boleh berfacebook lah .
Tapi lembap juga sebab banyak gambar kan .
dan masih lagi boleh melayari internet macam biasa .

Yang bestnya , bila internet den laju gila ni
den boleh melenjan youtube koooo .
Dan ... bila mato dah melekat kat youtube ,
makanya blog jadi terabai maaaaa .
... ngeeeeeeee .

Den musykil sebenarnya ni .
Telco ni saja je ke lajukan perkhidmatannya 
atau melunaskan janji pada kementerian komunikasi 
untuk menambah baik perkhidmatannya gara - gara GST ?
Kalau menyahut seruan , memang sangatlah bagusnya kan .

Korang punya line tenet macam mana ya .
Sama macam den juga ke ?

Owh , baru den teringat ,
den punya telco dah diambil alih TM .
TM dah beli saham dalam 40 ke 60 % kalau tak silap .
Dan TM dah janji dengan menteri komunikasi
nak upgrade jalur lebarnya pada hujng bulan ni .
Kalau tak betul , anggap je lah den merapu ya kawan - kawan .

Panjang lebar den citer pasal telco den ,
tapi den tak habaq apa jenama broadband den guna .
Oklah meh den habaq ya teman - teman ...
... den gunakan p1 .





Nah den belanja mee SEKSA .
SEKSA tak tengok kemerahannya ?
Den lagi SEKSA nak menelannya tau .
Apa ? Korang fikir den hirup habis ke kuah merah tu ?
Dok ehhh ... den makan mee nya je .
... heh heh heh .


Selamat berhujung minggu semua ...





13 comments:

  1. half baca..dah tau..p1 letteww.... hahah..

    ReplyDelete
  2. selamat berhujung minggu qv... bestnya kalau line tnet laju cpt siap kerja...sedapnya mee

    ReplyDelete
  3. Internet sayapun dah habis kuota.. Tapi alhamdulillah still boleh buka hotspot dan buka blog walaupun lambat mengalahkan kura2.. hihihi

    ReplyDelete
  4. Kalau betul bagai dijanjikan eloklah
    Asal jangan tinggal janji pelanggan yg menanti akhirnya melopong..

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum,
    line ambo sentiasa semput....wat penat bayar je :(

    ReplyDelete
  6. kalau guna hp.. mobile data maxis slow gile.. asyik tayang huruf E je kat atas kanan hp..
    kalau kat rumah guna streamyx.. so far ok.. takde masalah.. tapi tu lah, jarang blogwalking sebab anak yang kecik nak melekat tak bagi layan hp/lappy.. hehehe..
    kalau den makan mee SEKSA macam tu, kuah confirm tak habis.. ;)

    ReplyDelete
  7. mula2 dulu guna P1 juga, yg guna modem hitam yg besar gebadak tu....dah lama disconnect..

    samalah kita, bila internet dah renew, lenjan youtube...bila nak akhir bulan, internet lembab, rasa nyesal pulak..2G tak cukup..hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya bila habis quota barulah melenjan layan youtue ... heheheee ... saya punya 8GB pun x cukup juga ...

      Delete
  8. P1 best eh.. I pakai U mobile ja..semput sokmo sekarang ni..lajunya 2 bulan pertama saja..

    ReplyDelete
  9. kat rmh psg stremyx... ada msa laju..ada msa slow.. lg2 buka utube..stakat nk berblog ok lg...

    ReplyDelete
  10. Saya memang setia dgn Maxis dari dulu lagi. Sambil BW, boleh dengar lagu kat UTube. Berbaloi juga. =D

    ReplyDelete
  11. saya pakai streamyx..jadi slow kalau ramai yang guna..kalau tak, ok je.

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...