Cara mudah Lipat Baju


Assalamualaikum ...

Cara mudah Lipat Baju | Dah jadi lumrah bila bebudak cepat je tangkap dan buat apa yang dia nampak tak kiralah perkara buruk atau baik . Yang den nak cerita ni benda baiklah . Sekejap dulu ramai blogger kongsikan cara mudah melipat baju dalam blog selain facebook .


Cara mudah Lipat Baju


Cara Mudah Lipat Baju


My anak buah si qistina pun bersemangat nak cuba melipat baju guna kertas kotak yang dibuka . Bukan dia saja , malah si abang pun join sama . Sejak dia tahu cara mudah lipat baju ni , maka terlebih rajinlah dia melipat segala jenis baju yang diangkat dari ampaian . My kakak pun tumpang seronoklah sebab dah mudahkan kerja dia .


Cara mudah Lipat Baju


Gangguan


Sejak kebelakangan ini , aktiviti melipat baju guna ketas kotak ni dah tak lancar macam dahulu . Bila qistina nak lipat baju je , adalah yang cuba meniru  nak melipat baju juga walaupun tak pandai . Meh lah layan keletah si baby ainul join qistina melipat baju ...


Cara mudah Lipat Baju


Cara mudah Lipat Baju


Cara mudah Lipat Baju


Suka benar kami tengok keletah si ainul ni belajar perkara baru . Tetapi jadi sebaliknya bagi qistina . Dia jadi marah bila baju - baju yang dah rapi berlipat jadi bersepah semula . Lagi qistina marah bila si baby ainul dok atas kertas yang dia nak guna . Kami yang memerhati cuma gelak je ... zalimkah ? ... hahahaaa ...




13 Sila komen:

  1. pelajaran yg mudah diikuti saling tolong menolong lbh memudahkan kerja tapi kalau baby juga teringin nk menolong menyusahkan pula ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheeee ... tapi comel je tgk keletahnya .

      Delete
  2. camna guna kertas tu sis.. baju2 I pun berlonggok elok ja dlm bakul.. mujur tggal sendiri, fikir baju sendiri je lah.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. etak baju atas kertas , bila kita lipat kertas tu , baju pun ikut sekalilah ... cer google ... nantisaya cuba cari dan letakkan ya .

      Delete
  3. huhuhu...sama jugak nak melipat baju ye..

    ReplyDelete
  4. part paling malas lipat baju...bila ada 'mesin' ni lebih cepat tapi x leh lipat baju kurung or jubah

    ReplyDelete
  5. hehehe..saya kalau ada anak sedara yang baby tu, habis lipat kena terus angkat.kalau dibiarkan jadi macam ni lah.dia pun nak tolong..

    ReplyDelete
  6. hahaha..nak buat kotak tu yang malas walaupun tak susah..

    ReplyDelete
  7. Paling tak suka lipat kain... nak mudah gantung je.

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...