Alahai Sarung Tangan


Alahai Sarung Tangan | Selalunya bila sis tonton drama Korea , kaum wanitanya akan memakai sarung tangan bila buat kerja terutamanya bila cuci pinggan . Kalau zaman dulu , sarung tangan digunakan untuk lindungi tangan dari tercedera tapi wanita zaman sekarang, alasan yang paling tak menahan adalah takut tangan jadi kasar ... Heh heh heh .

Alahai Sarung Tangan


Sarung tangan ini my anak buah yang punya . Sebelum ini si kakak
Pilih warna pink . Kali ini si abang ambil warna kuning . Warna pink tak ada katanya .

Al kisahnya, bila my kakak suruh anaknya cuci pinggan , masing-masing mengelak sampailah si kakak kata geli nak pegang pinggan kotor .

Kalau dulu sis jawab macam tu bila disuruh cuci pinggan , mau membebel panjang my arwah bonda sambil rotan uda hinggap sekali . My uda memang bengis tau !

Walaupun berdesing telinga my kakak , dia layan je bila my anak buah minta sarung tangan .

Kalau korang tanya , rajin ke idak my anak buah cuci pinggan bila sudah Ada sarung tangan , jawabnya , ikut mood mereka lah . Selalunya my kakak cuci je sendiri . malas agaknya nak menjerit- jerit ... Heh heh heh . Tapi si abang memang rajin lah sebab seronok bermain dengan sarung tangan .

Sekarang ni sarung tangan tu dah jadi pelbagai guna . nak tanam pokok/main tanah pun boleh guna ... Meh meh meh ... Selamat kuku nak usu tak Hitam !


9 comments:

  1. Sebelum ni akak ada guna juga sarung tangan untuk basuh pingganmangkuk sebab tangan akak alahan sabun cuci....tapi sekejap je guna ,tak kuasa akak leceh nak basuh guna sarung tangan.
    .

    ReplyDelete
  2. tak pernah lg cuci pinggan guna sarung tangan...huhu...ada orang alergik dgn sabun, depa guna sarung tangan kan...

    ReplyDelete
  3. Saya dulu masa muda-muda pun pakai sarung tangan cuci pinggan mangkuk sebab takut alahai kulit jadi kasar! Hahaha!

    La ni dah takda kerja nak pakai sarung tangan. Dah semua kerja kena buat sendiri. Takda masa ler nak menggagau cari sarung tangan!

    ReplyDelete
  4. Hihi....tp mmg betullah Vee, boleh jadik kasar tapak tangan ni tau. Nak salam dgn org pun malu. Tapi masalahnya saya mls nak pakai sarung tangan . Mcm lech pulak nak pakai nak bukak nanti...

    ReplyDelete
  5. a ah.prasan..klo tgk citer korea..time cuci pgn mmg pkai sarung tgn..sbb tu tgn dia org lembut je.. n satu lg xlekat bau sisa mkanan

    ReplyDelete

Terima kasih teman - teman sebab sudi mengomel kat sini ...