Tudung Labuh Instant Shawl Patuh Syariah


Tudung Labuh Instant Shawl Patuh Syariah | Sebelum ini sis ada publish entry tentang Tudung Labuh instant shawl Mika Printed yang cun dengan 5 corak dan warna kan . MD kata dia tahu sapa yang jual . Ya sis yang jual tapi sis bukan stokis ya . Saja nak sibukkan diri sambil jana RM .   Dengan baring pun boleh buat keje . Orang bujang kan . Daripada tenung syiling dan skrin phone , lebih baik buat promosi ... Heh heh heh .


Tudung Labuh Instant Shawl Patuh Syariah

Kongsi Kegembiraan


Kongsi Kegembiraan | Rasanya Dah seminggu kot sis tak kongsi cerita dengan korang . Bukan tak ada idea nak bebel dengan korang cuma sibuk sikit . Sekarang ni sedang cari masa yang sesuai untuk berblog . Memandangkan doPada hari kejadian  spelih jadi arwah ni , malam sis hanya bertemankan phone dan TV je lah ... Huhuhuuu .


Berteka Teki


Berteka Teki | Seronokkah berteka-teki ? Sis suka je mengena anak buah . Tapi hari tu sis yang Tak dapat jawab . Bila dah jawapan salah , mulalah salahkan soalan yang tak lojik katanya . Sebenarnya nak cover line baik punya ... Heh heh heh


Tudung Labuh Double Loop Yang Mesra Solat


Tudung Labuh Double Loop Yang Mesra Solat | Tudung merupakan keperluan wanita Muslim untuk menutup bahagian tertentu dari pandangan bukan mahramnya . Pun begitu , terdapat pelbagai jenis tudung yang terdapat di pasaran antaranya seperti shawl , bawal , tudung labuh dan sebagainya . Semua itu dipakai mengikut kehendak masing - masing . Malah pengeluar tudung berlumba-lumba mempelbagaikan fesyen tudung demi mendapat untung berlipat ganda .

Tudung Labuh Double Loop Yang Mesra Solat

Buat Sendiri Di Rumah : Rawat Sakit Lutut Cara Tradisional



Buat Sendiri Di Rumah : Rawat Sakit Lutut Cara Tradisional | Kaki sangat penting bukan sahaja kepada manusia malah juga binatang . Itu budak tadika pun tahu kan . Kalau kaki sakit , terutama lutut , memang susah lah kita nak buat aktiviti semasa . Pilihan yang ada , guna kerusi roda . Itupun masih banak juga halangannya . 


Buat Sendiri Di Rumah : Rawat Sakit Lutut Cara Tradisional

Buat Sendiri Di Rumah : Petua Orang Cina Detok Kurus Dan Wajah Berseri


Buat Sendiri Di Rumah : Petua Orang Cina Detok Kurus Dan Wajah Berseri | Bukan orang melayu sahaja ada petua ya . Orang cina pun ada juga . Malah perubatan tradisional cina yang lebih dikenali dengan singsei ini telah mula bertapak sejak zaman pemerintahan beraja lagi di negeri China nun ! Perubatan tradisional yang banyak mengguanakan akar kayu , buah , daun dan pelbagai jenis herba lain itu ternyata berkesan dan terus diamalkan hingga kini .





Menu Bujang Yang Paling Mudah


Menu Bujang Yang Paling Mudah | Sejak internet kejap on dan kejap off , di hujung minggu sis lebih selesa menggunakan phone untuk update entry . Malangnya , bila entry sudah publish , entry itu tidak keluar dalam bloglist korang . Sis pun tak tahu kenapa . Jadinya , korang akan pergi ke entry lama sis bila blogwalking . Alternatif yang ada , sis publishkan entry baru dari phone ke Google + . Jadinya , siapa yang blogwalking guna Google + sahaja yang akan baca entry baru sis ... huhuhuuu .


Menu Bujang Yang Paling Mudah

Hari Malaysia

Hari Malaysia | Jumaat , 16 September adalah hari Malaysia . Ini bermakna hari INI adalah hari penutup sambutan kemerdekaan . Tahun ni berbeza Dari tahun-tahun sebelumnya bila tak ada bunyi letupan mercun yang meriah . Ambank pun tak sudi taja mercun lagi di dataran Merdeka . Itu tandanya ekonomi makin meruncing . Masing-masing nak berjimat ... Huhuhuuu ...


Resepi Mudah Apam Cheese Sukatan Cawan


Resepi Mudah Apam Cheese Sukatan Cawan | Ramai antara kita terutama anak-anak sangat sukakan cheese . Makan sandwich bubuh cheese , makan kek cheese , maan pizza sebab ada banyak cheese dan banyak lagi . Antara semua itu , sis lebih suka makan kek keju sebab rasanya manis . Kalau yang lain tu , makan sikit oklah api kalau dah banyak , jadi loya lak tekak ... huhuhuuu .


Resepi Mudah Apam Cheese Sukatan Cawan


RESEPI ROTI NAN CHESE



RESEPI ROTI NAN CHESE | Korang pernah tak buat roti nan . Roti nan ni roti orang India kot . Tapi kalau tengok pada kegebuan tu , lebih kurang sama dengan apam yang selalu arwah bonda sis buat untuk berbuka puasa di bulan ramadhan . Selalunya apam tu dimakan bersama sambal kacang . Memang sedap !


RESEPI ROTI NAN CHESE

Ku Sangka Manis Rupanya Masin


Ku Sangka Manis Rupanya Masin | Korang Kalau sambut raya haji Ada buat biskut Dan kek tak ? Kalau sis selalunya buat lah sebab raya juga kan . Cuma biskut tu tak le semeriah raya haji . Dapat buat sejenis biskut pun dah ok kan . Itu pun dah warning Kat anak buah , esok baru boleh makan . Kalau tidak , habis bakar terus licin mereka ngap ... Heh heh heh ...


Salam Aidil Adha


Salam Aidil Adha | Pada hari INI sudah tentu ramai antara korang sudah bersama keluarga di kampung halaman . Kepada yang mahu melakukan ibadah korban , tentu berdebar menunggu penyembelihan dilakukan . Pastikan lembu tu ditambat kuat ya . Kang tak memasal kena kejar lembu untuk korban lak ... Heh heh heh .


Cara Mudah Buat Kek Pisang Sukatan Cawan


Cara Mudah Buat Kek Pisang Sukatan Cawan | Kalau korang dah biasa buat kek , korang tau apa perkara asas yang korang perlu buat . Sudah tentulah telor mesti kembang dan gebus . Itulah kuncinya kek korang jadi naik cantik dan teksturnya lembut . Itu tips yang sis dapat bagi sebagai seorang yang suka buat kek di dapur sendiri tanpa pergi mana-mana kelas pun . Dengan lain ayat , bukan profesional ya ... heh heh heh .


Cara Mudah Buat Kek Pisang Sukatan Cawan


Resepi Daging Masak Sambal Serai



Resepi Daging Masak Sambal Serai | Sekarang ini , mungkin sudah ramai yang berada di kampung halaman . Tentu seronok anak-anak korang dapat berjumpa dengan sepupu-sepupu mereka . Bermain berkejaran . Inilah kelebihannya bila Har Raya Haji jatuh pada musim cuti sekolah . Korang lak , mesti sedang bersembang dengan adik beradik tak ingat dunia kan . 



 Resepi Daging Masak Sambal Serai


Resepi Mudah Daging Goreng Kunyit Kelantan Style



Resepi Mudah Daging Goreng Kunyit Kelantan Style | Pada ketika ini tentunya ramai antara korang yang sudah pulang ke kampung atau mungkin juga masih dalam perjalanan . Maklumlah Raya Haji akan disambut pada hari Isnin nanti apatah lagi ketika dalam cuti persekolahan . Semoga perjalanan korang dipermudahkan dan sampai ke destinasi dengan selamat .


Resepi Mudah Daging Goreng Kunyit Kelantan Style


Pizza Al-Mizan Citarasa Malaysia


Pizza Al-Mizan Citarasa Malaysia | Sejak kebelakangan ini , sis terperasan lak , apa yang my anak buah si najwa teringin , tetiba je man in the house beli . Dah macam mereka ni ada gerak hati yang sama lak. Teringin nak makan durian , tetiba si abahnya beli durian . Teringin nak makan pizza , pun tetiba abahnya beli pizza ke memang si abahnya dengar apa yang si kakak cakap ... Meh meh meh .


Pizza Al-Mizan Citarasa Malaysia


10 Buah Restoran Sedap Di Langkawi



10 Buah Restoran Sedap Di Langkawi  | Langkawi merupakan salah satu destinasi pelancongan yang terkenal bukan sahaja di Malaysia malah di peta dunia juga . Pantainya yang indah , peninggalan kesan sejarah , pulau yang memiliki tasik yang jernih , taman tema yang memikat , kereta kabel yang boleh membawa anda melihat keindahan alam di puncak gunung , akuarium besar yang penuh dengan pelbagai spesis ikan adalah merupakan antara daya tarikan yang dapat  memikat pelancong datang ke Langkawi

10 Buah Restoran Sedap Di Langkawi


Resepi Mudah Daging Dendeng Minang



Resepi Mudah Daging Dendeng Minang | Raya Haji atau pun disebut juga Aidil Adha bakal disambut pada hari Isnin 12 September minggu hadapan . Pada yang akan buat korban , semoga semuanya dipermudahkan .


Resepi Mudah Daging Dendeng Minang


Bila Peperiksaan Menjelang


Bila Peperiksaan Menjelang | Hari ini , para pelajar UPSR seluruh Malaysia sedang menjalani peperiksaan . My anak buah Nabila adalah diantaranya . Dari semalam lagi my kakak dah tanya alat keperluan peperiksaannya sudah disediakan ke belum . Malam tadi , dah pesan tidur awal tapi pukul sebelas masih turun naik tangga anak dara tu . 

Bila Peperiksaan Menjelang

10 Ganjaran Kepada Sahabat Yang Boleh Buat Mereka Senyum


10 Ganjaran Kepada Sahabat Yang Boleh Buat Mereka Senyum | Dalam kehidupan , kita memang tidak mampu untuk hidup keseorangan . Sama ada kita perlu bergantung kepada ibu bapa , adik beradik juga punya hubungan baik dengan saudara mara dan orang keliling , ianya akan membuat hidup kita lebih ceria dan bermakna . Kalau korang rasa , hidup seorang tu lebih menyeronokkan sebab ada teman seperti gadget , tv , boleh travel tanpa pedulikan orang lain , maka nanti bila korang berada di situasi yang sukar , korang ena melaluinya sendirina juga ... boleh gitu ?


10 Jenis Gajaran Kepada Sahabat Yang Boleh Buat Mereka Senyum


Makan Semurah RM3 Di Cempaka Food Court PKNS Bangi


Makan Semurah RM3 Di Cempaka Food Court PKNS Bangi |  Awal Januari lepas , sebelum persekolahan bermula , macam biasa , bila kebosanan melanda my anak buah yang dah bercuti panjang ni , kebetulan pula mamanya sudah gaji , maka adalah yang cadangkan pergi jalan-jalan cari pasal . 


Makan Semurah RM3 Di Cempaka Foodcourt PKNS Bangi

Tragedi Buah Durian


Tragedi Buah Durian | My anak buah bila nampak gerai durian di tepi jalan , mesti merengek kat mamanya nak makan durian . My kakak sengih je . Kali ini memang tak ada rezeki sebab kat kampung tak musim durian . Alhamdulillah , pukul 11 malam tadi dapat ler makan durian bila man in the house bawa balik selonggok durian ... Heh heh heh .


Tragedi Buah Durian


9 Perkara Yang Kita Lakukan Boleh Menyakitkan Badan


9 Perkara Yang Kita Lakukan Boleh Menyakitkan Badan | Hari ni dah masuk kerja semula . Maklumlah cuti hanya satu hari sahaja . Maka kemalasan pun melanda . Korang buat apa semalam ? Warga di rumah ini sibuk mengemas bilik ( my anak buah ler ) . My kakak beli kabinet yang kena pasang sendiri . Jadinya , satu hari dok kentang kentung lah bunyinya . My anak buah merungut keletihan . Sis lak letih mata tengok baju yang berlonggok dalam bakul tak bersidai . Oleh kerana sis seorang yang rajin sidai baju , moh le ambil kontrak ya ... heh heh heh .

9 Perkara Yang Kita Lakukan Boleh Menyakitkan Badan