Resepi 3 Jenis Sambal Yang Buat Korang Terangkat !


Resepi 3 Jenis Sambal Yang Buat Korang Terangkat ! | Sambal merupakan menu utama masyarakat Melayu . Sambal yang selalu ada di meja makan sudah tentu sambal belacan yang diperlukan untuk menjadi pencecah ulam-ulaman . Tak kira kat ceruk mana korang duduk , memang sambal belacan tetap sama juga .

Resepi 3 Jenis Sambal Yang Buat Korang Terangkat !


Tonton Online Drama Ahli Mesyuarat Tingkap Full Episod


Tonton Online Drama Ahli Mesyuarat Tingkap Full Episod | Ahli mesyuarat tingkap ni mula dipopularkan oleh P.Ramlee dalam filemya kalau tak silap , Bujang Lapok . Baru hari minggu lepas , apabila sampai je depan pagar selepas kami balik dari menjenguk my abang , my jiran menegur man in the house . Maka dialog sis :
" ma , ahli mesyuarat tingkap ( man in the house) dah tunggu tu . "

Tonton Online Drama Ahli Mesyuarat Tingkap Full Episod


Throwback Kartun Zaman Kanak-kanak


Throwback Kartun Zaman Kanak-kanak | Zaman kanak-kanak adalah zaman paling indah . Bangun pagi , sarapan dah ada depan mata . Lepas makan buat apa saja ikut suka hati . Selalunya main di halaman rumah ataupun kacau arwah mak . Tengahari selepas makan , tidur sesedap rasa . Bangun tidur , pergi cari kawan dan main sesedap rasa . Pukul enam , mesti berhenti main dan duduk depan tv .

Throwback Kartun Zaman Kanak-kanak


Kemuliaan Jari Manis



Kemuliaan Jari Manis | Kalau dalam kehidupan kita , jari manis merupakan jari yang sangat bertuah kerana disitulah cincin disarungkan . Pada kebanyakan manusia , hanya jari manis sahaja yang dapat merasa cincin emas , cincin berlian , cincin mutiara dan cincin bertatahkan batu permata dan lainnya .

Kemuliaan Jari Manis



Makanan Jalanan Berkeju Yang Anda Perlu Cuba



Makanan Jalanan Berkeju Yang Anda Perlu Cuba | Apa yang korang bayangkan bila sebut makanan jalanan ? Alah , mudah je . Makanan jalanan ni makanan yang korang  boleh jumpa di tepi jalan . Tak kira jalan apa dan jalan nak ke mana . Makanan yang dijual di pasar malam juga boleh dianggap sebagai makanan jalanan . Percaya tak kalau sis katakan bahawa ada kalanya makanan jalanan itu rasanya lebih sedap dari makan di restoran 5 bintang ! 

Makanan Jalanan Berkeju Yang Anda Perlu Cuba

Buat Sendiri Di Rumah : Rawat Jantung Guna Bahan Dari Dapur


Buat Sendiri Di Rumah : Rawat Jantung Guna Bahan Dari Dapur | Penyakit jantung merupakan penyakit yang kronik . Kalau dulu , penyakit jantung hanya dihidapi oleh golongan warga emas , tetapi sekarang , peskit jantung sudah ramai dari golongan muda seawal 20-an .



Buat Sendiri Di Rumah : Rawat Jantung Guna Bahan Dari Dapur

1sudu besar pagi 1 sudu besar malam sudah memadai


Penyakit jantung boleh dihidapi atas banyak sebab seperti tidak menjaga pemakanan , tidak mengamalkan gaya hidup yang sihat juga ujian Allah . Sebab apa sis kata ujian Allah , sebab ada anak yang baru dilahirkan sudah ada penyakit jantung .


Untuk membantu pesakit jantung di luar sana , berikut sis kongsikan resepi jus jantung sihat yang dikongsikan oleh pengamalnya melalui facebook .


Buat Sendiri Di Rumah : Rawat Jantung Guna Bahan Dari Dapur

Buat Jus Jantung Guna Bahan Dari Dapur


BAHAN-BAHAN


1 cawan jus lemon
1 cawan jus halia
1 cawan jus bawang putih
1 cawan cuka epal
3 cawan madu asli



CARA


Berikut adalah langkah-langkah menyediakan jus Rawat Jantung Guna Bahan Dari Dapur menggunakan gambar . Semoga gambar itu memudahkan anda untuk memahami dan membuat jus membakar kolesterol jantung sendiri di rumah .


Buat Sendiri Di Rumah : Rawat Jantung Guna Bahan Dari Dapur

Tak menggunakan air langsung .
Oleh kerana jus sahaja tanpa ditambah air 
bwg putih halia dan lemon pun banyak di gunakan..


Buat Sendiri Di Rumah : Rawat Jantung Guna Bahan Dari Dapur

Guna cawan yang sama .

Buat Sendiri Di Rumah : Rawat Jantung Guna Bahan Dari Dapur

Masak 4 bahan iaitu jus halia, jus bwg putih, jus lemon dan cuka apple 
dari 4 cawan susutkan ke 3 cawan..
api perlahan..
kacau selalu jangan bagi berkerak .



Buat Sendiri Di Rumah : Rawat Jantung Guna Bahan Dari Dapur

Betul-betul sejuk dah ni ,menunggu untuk dimasukkan madu je .

Buat Sendiri Di Rumah : Rawat Jantung Guna Bahan Dari Dapur

Pastikan betul-betul sejuk baru masukkan madu...
salah 1 kaedah kekalkan khasiat madu...


Buat Sendiri Di Rumah : Rawat Jantung Guna Bahan Dari Dapur

Sebatikan..
masuk botol dan simpan esbox...
guna senduk kayu/plastik sahaja ketika mengendalikan jus ini ya

SUKATAN MINUM


Ikut resipi asal hendaklah diminum 1 sudu makan selepas bangun tidur ketika perut kosong dan 1 sudu makan pada waktu malam sebelum tidur. (kalau rasa xleh nk telan kalau minum direct, bleh campurkn jus dlm segelas air). Kalau pesakit gastric, kena makan dulu, Jgn ambil jus ni time perut kosong. Pada yg belum ada sakit jantung, ambik satu sudu teh sahaja sehari.... Rasanya masam2 manis. Amalkan selama 30 hari utk melihat perubahan. Apapun, bersederhanalah dlm apa jua .

KHASIAT JUS JANTUNG SIHAT


Selain amat sesuai utk pesakit jantung yg mempunyai masalah jantung tersumbat, Jus Jantung Sihat juga mempunyai byk khasiat2 lain spt;
- menurunkan kadar kolesterol dalam darah
- Membersihkan Salur Darah Yang Tersumbat
- Menyingkirkan Toksin Dalam Badan
- Menurunkan tekanan darah tingi
- Melancarkan peredaran darah
- Menurunkan kadar gula untuk pesakit diabetes
- Melawaskan penghadaman
- Merawat sakit dada
- Merawat asthma, resdung, gout
- Memulihkan pesakit stroke
- Menambah tenaga
- Membuang angin dalam badan
- Membuang kahak dan mencairkan lemak
- membantu melegakan sakit kepala
- Melegakan kebas tangan dan kaki


TIPS PENTING


1. Guna cawan yg sama utk menyukat
2. JANGAN menambah kadar jus dengan air terutamanya, bawang putih kerana bawang putih merupakan elemen terpenting dalam membantu menurunkan kolestrol dalam darah. Kandungan allicin dan d-sulphite dalam bawang putih mampu menyingkirkan kolestrol dan menghalang pembentukannya. Utk info tambahan, kita perlukan hampir 2kg bawang putih utk dptkan 1 cawan jus bawang putih.
3. Halia perlu dibersihkan betul2 kerana jika kulitnya tidak dibuang, jusnya akan berwarna gelap dan kelihatan kotor. Bersihkan kulit halia betul2 barulah jus yang diperah akan kelihatan cantik warnanya. Anggaran halia adalah 500gm
4. Gunakan madu asli. Beli dengan penjual yg dipercayai. Penggunaan madu tiruan boleh mengundang penyakit lain spt kencing manis.
5. Gunakan periuk kaca atau periuk tanah liat. JANGAN gunakan periuk 'steel' kerana ia ibarat 'memakan zat' bahan jus ini.
6. Tips mudah utk menyukat bahan bagi memastikan ia telah menjadi 3 cawan dari sukatan asal iaitu 4 cawan ialah; sblm mulakan proses memasak, masukkan hanya 3 cawan bahan dalam periuk. Tak kisah bahan apa yg masuk dulu. Cth; masukkan jus lemon, jus halia & jus bawang putih. Lihat aras bahan tersebut dlm periuk. Aras tu yg akan jadi panduan aras bahan 3 cawan. Kemudian masukkan cuka dan masak kira2 45min. Bila paras bahan dah turun hingga aras panduan tadi, tutup api. Proses ini penting sbb ratio bahan mesti lah sama dengan madu 3:3


Tetamu Bawa Rezeki


Tetamu Bawa Rezeki | Petang Jumaat lepas , kami dikunjungi adik beradik dari kampung . Macam biasa , bila dah nak sampai baru inform . Tujuannya tak nak susahkan tuan rumah . Hakikatnya , bila tuan rumah dapat tahu pada saat akhir , lagi lah kelam kabut nak buat itu ini . Nasib baik ada banyak kaki dan tangan untuk membantu . Maka kerah saja dan turunkan arahan .


Tetamu Bawa Rezeki

Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ke 9


Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ke 9 | Maharaja Lawak Mega Minggu ke-9 yan telah berlangsung Jumaat malam lepas telah membawakan tema kenangan . Maka pelbagai jenis kenangan telah diketengahkan oleh kumpulan pelawak di pentas .

Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ke 9


Bila Lelaki Rajin Make Up Perempuan


Bila Lelaki Rajin Make Up Perempuan  | Makeup adalah perkara asas bagi sesetengah perempuan . Walaupun sekadar nak pergi ke pasar , mereka tetap nak tepek makeup kat muka . Selalunya mereka akan pakai gincu selain hitamkan kening . Kalau merahkan pipi , sis jarang lak tengok . Tap ado juga ... meh meh meh .


Bila Lelaki Rajin Make Up Perempuan

Cara Dapatkan Sepasang Kasut Jogging Yang Sesuai Dengan Kaki Anda



Cara Dapatkan Sepasang Kasut Jogging Yang Sesuai Dengan Kaki Anda | Jogging merupakan cara senaman atau riadah yang paling mudah mengalirkan peluh . Korang boleh berjogging di taman , dan di kawasan perumahan dan tempat lain yang sesuai . Kalau rasa malas atau lebih suka duduk rumah , tetapi nak juga keluarkan pelu , korang boleh je berjogging ata treadmill . 


Cara Dapatkan Sepasang Kasut Jogging Yang Sesuai Dengan Kaki Anda


Rempeyek Kacang Kuda


Rempeyek Kacang Kuda | Masa sis kecil , rempeyek yang sis selalu jumpa hanyalah rempeyek kacang tanah dan rempeyek kacang hijau ( orang jawa panggil tumpi ) . Rempeyek itu pula sis cuma dapat makan bila hari raya dan di majlis kerja kahwin . Sekarang ini , sudah ada macam-macam jenis rempeyek seperti rempyek kacang dal , rempeyek ikan bilis dan rempeyek kacang kuda .


Rempeyek Kacang Kuda

Tonton Online Telemovie Lamar


Tonton Online Telemovie Lamar |  Telemovie Lamar disiarkan sempena DFKL2016 yang akan berlangsung tidak lama lagi. Tengok dari promo kat tv nampak macam menarik juga Telemovie Lamar ni. Berasarkan tajuk , sudah tentu ia berkaitan dengan peminangan kan .

Tonton Online Telemovie Lamar

Ice Cool Blog


Ice Cool Blog | Beberapa minggu lepas , my anak buah lelaki aka sepupu kepada my anak buah ni ada datang bertandang . Macam biasa , jiwa muda , selera juga muda . Macam - macam yang dibeli untuk belanja makan sepupu-sepupunya . Maka my anak buah di sini terikut-ikut juga selera sepupunya itu .

Ice Cool Blog

Resepi Pisang Cheese Pelangi



Resepi Pisang Cheese Pelangi | Pisang goreng Cheese memang sudah popular dan jadi viral di media sosial di Malaysia . Pisang goreng cheese juga korang boleh beli di gerai tepi jalan . Malah ramai juga yang sudah mencuba pisang goreng cheese di rumah dan kongsikan di media sosial termasuk blog .


Resepi Pisang Cheese Pelangi


Tonton Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu ke-8


Tonton Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu ke-8 | Maharaja Lawak Mega 2016 minggu ke-8 sis kategorikan sebagai happening . Mungkin sebab temanya bebas , maka pelawak mudah nak menghasilkan idea . Bermacam- macam idea lawak berbeza dari setiap kumpulan yang dipersembahkan .


Tonton Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu ke-8

Sales Beg Tangan / Beg Travel Di Aeon


Sales Beg Tangan / Beg Travel Di Aeon | Ini kisah jalan-jalan cari pasal minggu lepas . My anak buah nak cari buku di kedai buku Popular . Macam biasa , mereka akan ajak mak usunya sekali dan sudah pasti juga yang lai  akan mengekornya juga . Hajat mak usunya ikut sekadar nak melenjan WiFi free di AEON .


Sales Beg Tangan / Beg Travel Di Aeon

Tips Kenali Wanita Melalui Rahsia Gaya Berjalan


Tips Kenali Wanita Melalui Rahsia Gaya Berjalan | Wanita ini banyak rahsianya . Jadinya , bukan mudah seorang lelaki mahu mengenali wanita hanya melalui perwatakan dan sifat yang mereka lihat setiap hari . Jika korang benar-benar nak kenal wanita yang korang suka , cuba cara di bawah ni .


Tips Kenali Wanita Melalui Rahsia Gaya Berjalan

Extra Peria Merawat Kencing Manis Dengan Berkesan


Extra Peria Merawat Kencing Manis | Penyakit kencing manis merupakan penyakit yang kadangkala kita tidak sedar kehadirannya . Setakat ini , ubat kencing manis yang dibekalkan pihak hospital atau farmasi tidak dapat menyembuhkan penyakit kencing manis . Ubat tersebut  sekadar dapat mengawal penyakit kencing manis yang sedia ada .


Extra Peria Merawat Kencing Manis Dengan Berkesan


10 Benda Yang Tak Boleh Masuk Microwave


10 Benda Yang Tak Boleh Masuk Microwave | Microwave selalunya digunakan untuk memanaskan lauk pauk sebelum dimakan . Selalunya orang yang sibuk bekerja atau malas nak masuk dapur , akan beli saja maknan di kedai dan panaskan dalam microwave sebelum dimakan . Ada kajian yang mengatakan bahawa makanan yang dimasak menggunakan microwave boleh menyebabkan kanser . Bab ni kena cari maklumat dulu kalau nak cerita lah .

 10 Benda Yang Tak Boleh Masuk Microwave

Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ke-7


Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ke-7 | Maharaja Lawak Mega minggu ke-7 bertemakan muzikal . Tema muzikal adalah tema yang paling sis suka sebab tema muzikal selalunya memang happening / lawak menjadi . Sebenarnya , berlawak menggunakan lagu lagi menarik berbanding lawak biasa sebab sambil menyanyi sambil mereka melepaskan perasaan .


Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ke-7

Tips Mengenali Perwatakan Lelaki Melalui Gaya Seluar




Tips Mengenali Perwatakan Lelaki Melalui Gaya Seluar | Hendak mengenali lelaki sekadar melalui luaran / fizikal / lahiriah ni bukannya mudah . Seperti juga kita , bila berada di empat umum atau berurusan dengan orang , kita juga akan menjaga sahsiah kita sebaik mungkin supaya mereka memandang kita sebagai orang yang berhemah , bersopan dan berbudi pekerti mulia . Di belakang mereka , kita selalunya buat ikut kehendak hati , be myself la .

Tips Mengenali Perwatakan Lelaki Melalui Gaya Seluar

Tonton Online Drama Dawai Asmara Full Episod


Tonton Online Drama Dawai Asmara Full Episod | Drama Dawai Asmara ni macam banyak kesedihannya berdasarkan sinopsis di bawah . Tak seronok lah kan kalau tengok drama bergenre cinta yang tak ada halangannya . Realitinya , ada je cinta yang mudah je perjalanannya . Tapi kalau dah buat drama , kenalah ada sedikit unsur suspen , sakit hati , menyampah sebelum sampai ke ending yang confirm happy .

Tonton Online Drama Dawai Asmara Full Episod

Tips Rahsia Untuk Kaya Pada Usia Muda


Tips Rahsia Untuk Kaya Pada Usia Muda | Ramai sebenarnya antara kita yang nak sangat jadi kaya . Tapi nak jadi kaya dengan cara yang mudah dengan cara sertai pelbagai skim , main saham dan sebagainya . Hakikatnya , tidak ada jalan pintas untuk jadi kaya . Kalau korang tanya jutawan pun , mereka bermula dari kosong untuk memilki segalanya . 


Tips Rahsia Untuk Kaya Pada Usia Muda

Tonton Online Telemovie Cik Sayur Encik Seafood


Tonton Online Telemovie Cik Sayur Encik Seafood | Tajuk telemovie Cik Sayur Encik Seafood memang kaw-kaw punya lah . Korang yang kaki citer melayu , mesti laju-laju pi klik nak tengok kan . Dari tajuk telemovie Cik Sayur Encik Seafood pun dah tau telemovie ni bergenrekan komedi . 


Tonton Online Telemovie Cik Sayur Encik Seafood

Quiz Mudah Ketahui Personaliti Anda

Quiz Mudah Untuk Ketahui Personaliti Anda | Perlu ke korang tahu personaliti diri sendiri . Ada sesetengah orang , itu perkara remah saja . Dah itu itu diri kita . Be myself je lah , katanya . Tetapi bagi yang pentingkan penampilan dan perlu bersemuka dengan ramai orang dalam kerjanya membina personaliti / memiliki personaliti yang baik itu sangat penting dalam membina kerjaya .


 6 Soalan Mudah Untuk Ketahui Personaliti Anda

Rawat Sendiri Di Rumah : Kencing Manis


Rawat Sendiri Di Rumah : Kencing Manis | Kencing manis sekarang ini menyerang tanpa kira usia . My anak buah , seawal usia 17 tahun dah dikesan ada kecing manis . Bukan kencing manis biasa tapi dah tahap kronik sampai tiada bacaan . Pada ketika itu , dia belum lagi menjalani pepeiksaan SPM . My anak buah ni dapat kencing manis mungkin sebab faktor keturunan sebab mama dan ahli keluarga sebelah ibunya semua penghidap kencing manis .


Rawat Sendiri Di Rumah : Kencing Manis

Tonton Online Drama Cinta 100 KG Full Episod



Tonton Online Drama Cinta 100 KG Full Episod | Bila baca tajuk Drama Cinta 100KG , automatik dah tahu pasal lelaki bercinta dengan perempuan yang gemok . Rasanya ada filem melayu yang lebih kurang tajuk ni . Pelakonnya Yusry dan Era Fazira . Sekain itu , ada juga filem versi yang sama dari Thailand dan juga Hong Kong . Yang Hong Kong tu , heronya Andy Lau ... perghhh .


Tonton Online Drama Cinta 100 KG Full Episod

11 Perkara Pelik Yang Lelaki Suka Buat Korang Annoying


11 Perkara Pelik Yang Lelaki Suka Buat Korang Annoying | Korang yang ada boyfriend dan suami , dah tentu selalu jumpa perkara-perkara yang buat korang annoying sangat kan . Tapi sebab dah biasa , korang buat tak tahu je selagi perkara itu tak menjejaskan hubungan korang . Ibarat pejam sebelah mata saja atau pun buat pekak telinga je lah kan .

11 Perkara Pelik Yang Lelaki Suka Buat

Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ke-6


Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ke-6 | Apabila menonton Maharaja Lawak Mega 2016 , perkara yang paling malas sis nak tonton adalah komen dari para juri . Bukannya apa , adakalnya komen mereka itu bertepatan , ada pula bagai nak membunuh sehingga dilihat seperti menyekat kebebasan untuk berkarya , malah ada juga komen juri yang menunjukkan seperti juri itu sendiri tida boleh menerima perubahan atau pun kelainan .

Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ke-6

Belajar Buat Cup Cake


Belajar Buat Cup Cake | Sis suka je kalau masuk dapur buat itu dan ini . Cuma yang sis tak berapa suka bila didesak untuk buat itu dan ini . Bagi sis , sis lebih selesa kalau buat itu dan ini ikut kehendak hati . Maknanya , bila tergerak hati nak buat , terus je buat dengan penuh semangat dan keikhlasan .

Belajar Buat Cup Cake


Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ke-5


Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ke-5 | Minggu lepas , sudah hampir seminggu Maharaja Lawak Mega 2016 mnggu ke-5 berlangsung . Tapi baru hari ini nak share kat blog . Nak buat macam mana . Banyak lak agenda lain kena selit dulu . Busy , memang busy lah .


Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ke-5

Budak Kampung Atau Budak Bandar


Budak Kampung Atau Budak Bandar  | Masa kita tinggal dikampung iaitu di zaman persekolahan , suasana sangat tenang dan mendamaikan . Setiap pagi kita akan menghirup udara yang segar . Melihat cahaya matahari keluar memancar di celah-celah pokok . Mendangar kicauan burung jumpa ulat dan melihat mereka berterbangan . Bahagian yang paling menyeronokan bila ada alarm semulajadi diawal pagi . Berashut-sahutan ayam jantan berkokok memberitahu manusia bahawa sudah masuk solat subuh . Selepas itu , dengar pula riuhnya si ibu ayam bersama anak-anaknya mencari makan . Malangnya , masih ada manusia yang belum bangkit dari tidurnya ... ermmm

Budak Kampung Atau Budak Bandar

Tonton Online Drama Married Tapi Benci


Tonton Online Drama Married Tapi Benci | Bila baca tajuk drama Married Tapi Benci , memang kata kunci yang buat ramai peminat drama melayu tak sabar nak menonton . itulah strategi yang cukup kuat untuk meraih rating yang tinggi dan bersaing dengan saluran tv lainnya . 


Tonton Online Drama Married Tapi Benci


Nasi Berlauk


Assalamualaikum ...

Nasi Berlauk | Menu sarapan bagi orang Johor yang selalu sis hadap masa di kampung adalah nasi goreng , lempeng , apam , kuih kukus , pisang goreng , ubi rebus , keledek , ubi keladi . Mudah cerita , kalau ada nasi baki makan malam , nasi gorenglah jadinya . Kalau tak , pi lah cabut pokok ubi / keladi / keledek kalau-kalau ada buahnya . Kalau rajin sikit , buatlah kuih pastu kukus ataupun buat nasi lemak ataupun buat lempeng !


Nasi Berlauk


Tonton Online Drama Aku Bukan Bimbo Full Episod



Tonton Online Drama Aku Bukan Bimbo Full Episod | Drama Aku Bukan Bimbo adalah drama yang menggantikan drama Isteri vs Tunang yang sudah berakhir pada minggu lepas . Apa maksud Bimbo ya . Sis memang tak tahu dan malas pula nak cari maknanya ... heh heh heh . Bagus juga si Sam ni kan . walaupun dah popular di layar perak , dia masih sudi berlakon drama . Pandai ambil peluang . 

Tonton Online Drama Aku Bukan Bimbo Full Episod


5 Cara Nak ‘Spot’ Perangai Boyfriend Melalui Cara Memandu



5 Cara Nak ‘Spot’ Perangai Boyfriend Melalui Cara Memandu | Bila sebut boyfriend , ramailah gegirl kat luar sana yang senyum-senyum kambing membacanya . Bila korang suka kat seseorang lelaki itu , mestilah korang nak kenal hati budinya kan . Kalau sekadar lihat luaran , ramai je boyfriend kat luar sana yang boleh berlakon ibarat pijak semut tak mati janji dapat tampilkan ciri-ciri lelaki idaman si gadis .

5 Cara Nak ‘Spot’ Perangai Boyfriend Melalui Cara Memandu


Buat Sendiri Di Rumah : Halau Nyamuk Dengan Mudah Tanpa Penyembur



Halau Nyamuk Dengan Mudah Tanpa Penyembur | Beberapa hari lepas , datang email dari seseorang bertanyakan sis bagaimana nak halau nyamuk tanpa guna penyembur ( ridsect ). Sebenarnya banyak cara dan banyak juga bahan semula jadi yang korang boleh gunakan untuk halau nyamuk . Semuanya terpulang kepada korang nak buat ke tidak . Kalau tak rajin , pasang saja ubat nyamuk yang tak ada asap tu ... meh meh meh .


Buat Sendiri Di Rumah : Halau Nyamuk Dengan Mudah Tanpa Penyembur